Home

Gemeente Winterswijk

Laatste nieuws

 • Inwoners Winterswijk uitgenodigd om te investeren in nieuw Achterhoeks zonnepark

  Het gloednieuwe zonnepark Arresveldweg is ongeveer 7 hectare groot en produceert duurzame energie voor zo’n 2.000 huishoudens. Ontwikkelaar Statkraft wil zoveel mogelijk samenwerken met de omgeving. Inwoners van gemeente Winterswijk zijn de eersten die kunnen investeren in dit zonnepark.

 • Festival Een Nieuwe Tijd!: alle Achterhoekers welkom

  Jong en oud(er): álle Achterhoekers zijn op 1 juli van 14.00 tot 20.00 uur van harte welkom bij het feestelijke wederopbouwfestival Een Nieuwe Tijd!, in de SSP-hal aan de DRU-Laan 2 in Ulft. Opa’s, oma’s, vaders en moeders kunnen met hun (klein)kinderen genieten van een festival waar verleden, heden én toekomst samenkomen.

 • Inschrijven voor Luikenproject Achterhoek

  De inschrijving voor het Luikenproject Achterhoek is geopend. Eigenaren en huurders van boerderijen kunnen vanaf nu een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage van maximaal € 2.100,-- om de luiken aan hun boerderij te vervangen of te herstellen.

Meer 'Actueel'

Uitgelicht

 • Oekraïne

  Het is oorlog in Oekraïne. Dat houdt ook veel Winterswijkers bezig. Al het oorlogsleed dat we zien, maakt veel emoties los. Het is hartverwarmend om te zien hoe mensen meeleven met Oekraïne. Hier leest u antwoorden op mogelijke vragen die u heeft.

 • Werk aan Winterswijk

  We werken hard om een aantal ambities te realiseren, zoals een armoedevrij Winterswijk, duurzaamheid en projecten als de centrumvisie en wijkaanpak De Pas. Heeft u ideeën over deze of andere werkzaamheden? Stuur ze in via de website www.werkaanwinterswijk.nl (foto Frank Bosvelt)

 • Winterswijk bestrijdt woningnood

  De druk op de woningmarkt neemt toe. Er staan in onze gemeente ruim 13.000 woningen. Daarvan staan er jaarlijks zo´n 900 te koop of te huur. Tegelijkertijd is er vraag naar meer dan 1.000 woningen per jaar.

100% Winterswijk

100% Winterswijk is dé plek met informatie en inspiratie over Winterswijk. Bezoekt u Winterswijk voor een dagje uit, brengt u uw vakantie door in deze streek, woont of werkt u in Winterswijk of bent u dat van plan?

Herzlich willkommen in Winterswijk, wo Sie sowohl Ruhe als auch einde vielzahl an Aktivitäten finden. Lassen sie sich von dem umfangreichen Aktivitätenkalender und den Sehenswürdigkeiten überraschen!

Website 100% Winterswijk