Mei

 • Vrijheid voor jou, betekent ook vrijheid voor de ander

  04 mei 2021

  Het is vandaag 4 mei. Elk jaar herdenken wij op 4 mei de slachtoffers, zowel burgers als militairen, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden zijn omgekomen of vermoord. Ook herdenken wij degenen die daarna in oorlogssituaties en vredesmissies, vaak ver van huis, hun leven gaven voor vrede en veiligheid.

 • Uitnodiging voor vaccinatie tegen meningokokken ACWY en HPV-vaccinatie

  10 mei 2021

  Jongeren die dit jaar 14 zijn of worden krijgen in het voorjaar een uitnodiging thuisgestuurd voor een vaccinatie tegen meningokokken ACWY. Ook de meisjes die dit jaar 13 zijn of worden krijgen dit voorjaar een uitnodiging: voor een HPV-vaccinatie. GGD Noord- en Oost-Gelderland voert de vaccinaties uit. Kinderen die dit jaar 9 worden, krijgen in het najaar een uitnodiging voor de DTP/BMR vaccinaties.

 • Gemeentekantoor op 13 en 14 mei gesloten

  11 mei 2021

  Donderdag 13 mei, Hemelvaartsdag en vrijdag 14 mei is het gemeentekantoor gesloten.

 • Hulp bij opvoeding

  11 mei 2021

  Merkt u dat opvoeden moeilijker wordt? Dan is de eerste stap dat u eerst zelf een oplossing probeert te zoeken.

 • Lintje aanvragen

  21 oktober 2021

  Kent u iemand die zich al vele jaren inzet voor onze samenleving? Bijvoorbeeld als bestuurslid van een vereniging, als vrijwilliger bij een zorginstelling of als mantelzorger? En vindt u dat deze persoon het verdient om in het zonnetje te worden gezet? Dan kunt voor hem of haar een koninklijke onderscheiding aanvragen. En dat is makkelijker dan u denkt!

 • Gemeentekantoor op 24 mei gesloten

  18 mei 2021

  Op tweede pinksterdag, maandag 24 mei is het gemeentekantoor gesloten.

 • Informatieavond beleid en beheer onverharde wegen

  18 mei 2021

  De gemeente Winterswijk is bezig met het opstellen van een beleids- en beheerplan voor de onverharde wegen die zij in beheer heeft.

 • Aanvragen burgercheque

  25 mei 2021

  Twee keer per jaar kent de gemeenteraad burgercheques toe. Een burgercheque is een geldbedrag waarmee de raad van de gemeente Winterswijk zijn waardering tot uiting brengt voor een initiatief tot de verbetering van de leefbaarheid, veiligheid of sociale samenhang in een straat, wijk of gemeenschap in de gemeente Winterswijk.

 • Voorlichting over Wet bestuur en toezicht rechtspersonen

  26 mei 2021

  Omdat veel organisaties zich afvragen welke gevolgen de WBTR (Wet bestuur en toezicht rechtspersonen) voor het besturen van een organisatie heeft en wat er eventueel in de statuten aangepast moet worden, organiseert de Winterswijkse Uitdaging samen met notaris Erik Oostrik van notariskantoor Hobbelink & Buitink een voorlichtingsbijeenkomst.

 • Politiek forum

  01 juni 2021

  Op 3 juni 2021 is er een politiek forum van de gemeenteraad van Winterswijk, vanaf 19.30 uur. Tijdens het politiek forum komen politieke onderwerpen aan de orde. Daarbij kan de raad worden geïnformeerd over actuele onderwerpen, of er wordt aan de raads- en commissieleden gevraagd om richting te geven in het maken van nieuwe plannen of beleid.