November

 • Gemeenteraadsbesluiten van 25 november 2021

  26 november 2021

  De gemeenteraad van Winterswijk heeft in de openbare raadsvergadering van donderdag 25 november de volgende besluiten genomen.

 • Hoorzitting met Provinciale Staten over twee regionale energiestrategieën

  01 november 2021

  Op woensdag 24 november 2021 kunnen inwoners van Gelderland inspreken over twee RES’en: Achterhoek en Cleantechregio. Woensdag 1 december zullen de Statenleden gaan oordelen over deze twee RES’en, zodat Provinciale Staten er op 15 december een besluit over kunnen nemen.

 • Uitnodiging vaccinatie HPV en inhaalvaccinaties DTP-BMR, MEN-ACWY en andere reguliere RVP-vaccinaties

  04 november 2021

  Meisjes uit verschillende geboortejaren worden binnenkort uitgenodigd voor een HPV- vaccinatie, dit kan ook gaan om een herhalingsuitnodiging.

 • Pleegouders: “Omdat ieder kind liefde en aandacht verdient”

  08 november 2021

  “En dan opeens moet je in een paar weken tijd alles gaan regelen om je kleindochter een veilig thuis te bieden.” Monica en Paul stonden vier jaar geleden voor de keus om pleeggezin te worden. “Als we de tijd terug zouden moeten draaien, dan zouden we het zo weer doen.”

 • Oost Achterhoek genomineerd voor Erfgoedprijs 2022

  11 november 2021

  Uit een longlist heeft de jury de Regio Oost Achterhoek (bestaande uit de gemeentes Aalten, Oost Gelre en Winterswijk) genomineerd. De gemeentes sprongen eruit vanwege de innovatieve en creatieve manieren waarop zij kunst en cultuur inzetten om de verhalen achter hun erfgoed te vertellen en om verbinding met bewoners en bezoekers te maken.

 • Afronding project Morgenzon: 78 nieuwe woningen voor Winterswijk

  12 november 2021

  In 2014 ging de eerste schop in de grond van het voormalige voetbalveld van WVC. Zeven jaar en 77 woningen later wordt gestart met de bouw van de 78e en laatste woning. Om deze mijlpaal te vieren, bracht Inge klein Gunnewiek een bezoek aan het project met een bloemetje voor de toekomstige bewoners.

 • Zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen

  19 november 2021

  Gemeente Winterswijk vindt dat iedereen een goede zorgverzekering verdient. Samen met Menzis bieden wij daarom de zorgverzekering GarantVerzorgd aan, speciaal voor inwoners met een laag inkomen. GarantVerzorgd is een complete zorgverzekering waar de gemeente aan meebetaalt.

 • Zorg of hulp voor uw naaste

  22 november 2021

  Merkt u dat zelfstandig thuis wonen moelijker wordt? Dan is de eerste stap dat u eerst zelf een oplossing probeert te zoeken.

 • Vervanging laanbomen voor coulissenlandschap

  22 november 2021

  De gemeente Winterswijk laat vanaf eind november 85 laanbomen vervangen aan de Bessinkpasweg, Jachthuisweg en Langediek. De werkzaamheden zijn onderdeel van het gemeentelijk beheerplan voor laanbomen. Volgens dit plan worden sinds 2018 gefaseerd slechte lanen vervangen om zo het coulissenlandschap in stand te houden.

 • Kijk- en verkoopdag gevonden fietsen

  25 november 2021

  Op donderdag 2 december 2021 van 11.00 uur tot 12.00 uur is er een kijkdag van gevonden fietsen.

 • Donderdag 25 november werkzaamheden Groenloseweg

  24 november 2021

  Morgen worden op de Groenloseweg, het deel binnen de bebouwde kom, enkele noodreparaties aan de rijbaan en de fietsstroken uitgevoerd.