Afronding project Morgenzon: 78 nieuwe woningen voor Winterswijk

In 2014 ging de eerste schop in de grond van het voormalige voetbalveld van WVC. Zeven jaar en 77 woningen later wordt gestart met de bouw van de 78e en laatste woning. Om deze mijlpaal te vieren, bracht Inge klein Gunnewiek een bezoek aan het project met een bloemetje voor de toekomstige bewoners.

De Morgenzon is een mooie en gemêleerde wijk geworden, waar starters tot senioren naar eigen wens en inzicht een woning hebben kunnen bouwen. 

Wethouder Inge klein Gunnewiek: “De bouw van deze woningen levert een belangrijke bijdrage aan het woningaanbod in onze gemeente. Dankzij project Morgenzon hebben meneer en mevrouw Schotman en 77 andere huishoudens een prachtig nieuw huis gevonden. En vergeet niet: ook hun voormalige woningen worden weer verkocht aan woningzoekenden in Winterswijk. Daarbij komt dat Morgenzon niet het enige woningbouwproject is. Ook met projecten als Nieuw Gelle, Landgoed Eelink Noord, De Rikker en Plan Grijsen werken we continu aan een toekomstbestendige woningvoorraad voor Winterswijk.” 

De laatste woning wordt de komende maanden gebouwd. Naar verwachting is het hele project medio 2022 afgerond.

Wethouder klein Gunnewiek met de toekomstige bewoners van de laatste nog te bouwen woning op de Morgenzon