Oktober

 • 11 t/m 17 oktober: Week tegen Ondermijning

  13 oktober 2021

  Hoe houden wij de Achterhoek samen veilig? Hoe kun je criminaliteit herkennen en wat kun jij er tegen doen? Deze week besteden gemeenten, politie en andere overheidsdiensten in de Achterhoek samen met inwoners en ondernemers aandacht aan het voorkomen en signaleren van criminaliteit.

 • Bladkorven voor herfstbladeren

  04 oktober 2021

  Het herfstseizoen is begonnen. De bomen bieden een fraai kleurenspel aan herfsttinten en de bladeren beginnen te vallen. Om de overlast van de bladeren te beperken, bieden wij inwoners de gelegenheid om de herfstbladeren te verzamelen in bladkorven. Deze bladkorven worden wekelijks geleegd.

 • Dag van de leerkracht

  04 oktober 2021

  Eén dag in het jaar zetten we ze in de schijnwerpers… onze leerkrachten. De mensen die er mede voor zorgen dat onze kinderen zich kunnen ontplooien tot de beste versie van zichzelf.

 • Gemeente Winterswijk investeert in de toekomst

  05 oktober 2021

  Op dinsdag 28 september presenteerde het college van burgemeester en wethouders de begroting 2022-2025. Deze begroting staat in het teken van investeringen in de Winterswijkse toekomst. Met geld voor onder andere WoooW (Cultuurkwartier), onderwijshuisvesting, goede en betaalbare zorg, bedrijventerreinen, woningen en duurzaamheid blijft Winterswijk ook in de toekomst aantrekkelijk voor inwoners, organisaties en bezoekers.

 • Drukte bij inplannen afspraken

  06 oktober 2021

  Ook aan de balies merken we dat de coronamaatregelen zijn versoepeld. Veel mensen vragen nu een identiteitsbewijs aan. Daardoor kan uw afspraak wat later ingepland worden dan u wilt. Wij vragen hiervoor uw begrip en gaan ervan uit dat over een paar weken de grootste drukte voorbij is.

 • Gezocht: leden voor het bestuur van Duurzaamheidsfonds Winterswijk

  07 oktober 2021

  Ben jij 18 of ouder en wil jij een bijdrage leveren aan de energietransitie van Winterswijk? Meld je dan aan als kandidaat voor het bestuur van Duurzaamheidsfonds Winterswijk!

 • Mantelzorgwaardering

  11 oktober 2021

  De gemeente Winterswijk heeft veel waardering voor het werk dat mantelzorgers verrichten. Dit spreken wij graag uit in de vorm van een mantelzorgwaardering. Om hiervoor in aanmerking te komen dient de mantelzorger bekend te zijn bij ons. Heeft u zich nog niet eerder aangemeld als mantelzorger, doet u dat dan uiterlijk 24 oktober alsnog. Aanmelden kan bij de Post via telefoonnummer (0543) 543 960.

 • Nieuwe ingangsdatum voor Jeugdhulp- en Wmo-contracten

  18 oktober 2021

  De acht gemeenten van de Achterhoek, waaronder de gemeente Winterswijk, bereiden zich voor op nieuwe contracten met zorgaanbieders van Jeugdhulp en Wmo (inclusief Wonen). Deze week hebben de colleges van Burgemeester en Wethouders besloten dat de nieuwe contracten niet op 1 januari 2022 ingaan, maar een halfjaar later: op 1 juli 2022.

 • Gratis onafhankelijk advies van een cliëntondersteuner

  18 oktober 2021

  Cliëntondersteuners op het gebied van zorg of hulp zijn er speciaal voor u. Hun hulp en advies is onafhankelijk en kost niets.

 • Kom naar het Pleegoudercafé!

  25 oktober 2021

  Ben jij pleegouder of wil je misschien pleegouder worden? Dan is het pleegoudercafé dé plek om andere pleegouders te ontmoeten!

 • Kruising Sieverdinkweg - Sikkinkweg afgesloten

  20 oktober 2021

  Vanaf vandaag tot en met 3 november is de kruising Sieverdinkweg – Sikkinkweg voor al het verkeer afgesloten. Er zijn herstelwerkzaamheden aan de bestrating. Het verkeer wordt omgeleid.