Kom naar het Pleegoudercafé!

Ben jij pleegouder of wil je misschien pleegouder worden? Dan is het pleegoudercafé dé plek om andere pleegouders te ontmoeten!

Als een kind niet langer thuis kan wonen omdat zijn ouders niet goed voor hem kunnen zorgen is dat heel ingrijpend, zowel voor het kind als voor de ouders. Pleegzorg is dan de beste zorg die je voor een kind kunt wensen. Het komt het dichtst bij een ‘gewoon’ gezin, met ouders, broertjes en zusjes.

Aan de andere kant is pleegzorg ook een ingrijpende stap voor het pleeggezin. Want pleegouder word je niet zomaar. Het Platform Pleeggezinnen Achterhoek is de contactgroep voor pleegouders. Het platform is opgericht voor en door pleegouders. Het PPA heeft als doel pleegouders met elkaar in contact te brengen en de krachten te bundelen, zowel richting de overheid en instellingen als in privésituaties.

In het kader van de Week van de Pleegzorg organiseert het platform op verschillende plekken in de achterhoek 'Pleegoudercafés'. Een plek om andere pleegouders te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Op vrijdag 5 november zijn zij met het pleegoudercafé in Winterswijk. Vanaf 13.00 uur bent u van harte welkom in ons Dienstencentrum (Leger des heils) aan de Spoorstraat 25. Het eerste kopje koffie of thee is gratis!

Meer informatie over het Pleegoudercafé en het zijn/worden van pleeggezin vindt u op www.platformpleeggezinnenachterhoek.nl

Logo platform pleeggezinnen Achterhoek