Persberichten RSS icoon

Overzicht van de persberichten van de gemeente Winterswijk

 • Meer ruimte voor terrassen door afsluiting Markt voor autoverkeer

  29 mei 2020

  Vanaf 1 juni sluit de gemeente Winterswijk de Markt in de weekenden af voor autoverkeer om grotere terrassen mogelijk te maken.

 • Nieuwe noodverordening VNOG per 1 juni

  29 mei 2020

  Vanaf 1 juni kunnen de meeste restaurants, cafés, culturele instellingen en musea weer open. Om binnen de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) de nieuwe maatregelen te vertalen naar officiële regelgeving heeft de voorzitter van de VNOG, Ton Heerts, op vrijdag 29 mei de nieuwe Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland vastgesteld. In deze noodverordening is onder meer geregeld hoe zij weer open mogen.

 • Leerlingen GKC op onderzoek in wijk De Pas

  28 mei 2020

  Het Gerrit Komrij College (GKC) wil meer projectmatig met leerlingen gaan werken. Samen met de gemeente Winterswijk is de school daarom gestart met het project ‘Leren in De Pas’. Leerlingen van het GKC gaan in dit project onderzoeken hoe ze de wijk De Pas toekomstbestendig kunnen maken op sociaal gebied, ruimtelijke inrichting en verduurzaming.

 • Tijdelijke verplaatsing zaterdagmarkt in Winterswijk

  27 mei 2020

  Winterswijk – De Winterswijkse zaterdagmarkt wordt tijdelijk verplaatst naar de omgeving Spoorstraat en Roelvinkstraat. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit besluit genomen, omdat er vanwege de coronamaatregelen op de Markt extra ruimte nodig is voor de horeca en het winkelend publiek.

 • Gemeenteraadsbesluiten van 14 mei 2020

  18 mei 2020

  De gemeenteraad van Winterswijk heeft op donderdag 14 mei een extra raadsvergadering gehouden. Deze vergadering stond geheel in het teken van het ‘Taskforce Plan 100% Winterswijk (van herstel naar beter)’.

 • Digitale informatieavond over zonnepark Masterveldweg

  23 april 2020

  Op woensdagavond 29 april organiseren de gemeente Winterswijk en ontwikkelaar Solarcentury een digitale informatieavond over het plan voor de ontwikkeling van een zonnepark aan de Masterveldweg in Winterswijk Huppel.

 • Burgemeesters willen snel duidelijkheid over situatie ziekenhuizen

  25 april 2020

  Burgemeester Joris Bengevoord en zijn collega Mark Boumans (Doetinchem) hebben een gezamenlijke verklaring opgesteld, waarin zij de Raad van Toezicht van Santiz oproepen om snel duidelijkheid te scheppen over de situatie rondom de ziekenhuizen in Doetinchem en Winterswijk.

 • Koninklijke onderscheiding voor zestien Winterswijkers

  26 mei 2020

  De jaarlijkse Lintjesregen heeft in Winterswijk een recordaantal Koninklijke onderscheidingen opgeleverd. Maar liefst zestien inwoners krijgen een lintje voor hun bijzondere verdiensten. Veertien personen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en twee tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Gemeenteraadsbesluiten van 23 april 2020

  12 mei 2020

  De gemeenteraad van Winterswijk heeft in de raadsvergadering van donderdag 23 april de volgende besluiten genomen.

 • Natuurgebied Wooldse Veen afgesloten voor publiek

  20 april 2020

  Het natuurgebied Wooldse Veen in Winterswijk is op zondag 19 april per direct afgesloten voor het publiek. Er waren zoveel bezoekers in het gebied, dat de coronamaatregelen niet konden worden nageleefd.

 • Achterhoekse gemeenten komen zorgaanbieders tijdens coronacrisis tegemoet

  06 april 2020

  Het coronavirus heeft een enorme impact op onze samenleving. Ook zorgaanbieders hebben te maken gekregen met een hele nieuwe werkelijkheid. Hun allergrootste belang is de continuïteit van de zorg voor hun cliënten. In de Achterhoek komen de gemeenten zorgaanbieders zoveel als mogelijk tegemoet. Deze week hebben de colleges van Burgemeester en Wethouders hiertoe een aantal belangrijke besluiten genomen.

 • Gemeenteraadsbesluiten van 27 maart 2020

  27 maart 2020

  De gemeenteraad van Winterswijk heeft in de raadsvergadering van vrijdag 27 maart de volgende besluiten genomen.

 • Winterswijk ondersteunt door coronacrisis getroffen economie

  27 maart 2020

  De gemeente Winterswijk gaat de economie, die stevig getroffen wordt door het coronavirus, ondersteunen. Besloten is al dat ondernemers uitstel van betaling krijgen voor de gemeentelijke belastingaanslagen. Daarnaast voert de gemeente natuurlijk de rijksmaatregelen uit. Maar aanvullend bereidt de gemeente Winterswijk een ‘crisis- en herstelplan’ voor.

 • Winterswijk steunt oproep om 500 vluchtelingenkinderen in Nederland op te nemen

  26 maart 2020

  Het college van burgemeester en wethouders spoort het kabinet aan om 500 vluchtelingenkinderen in Nederland op te nemen.

 • College geeft groen licht voor zonnepark Arrisveld

  24 maart 2020

  Het college van burgemeester en wethouders heeft op 17 maart 2020 een vergunning verleend voor de realisatie van het zonnepark op Arrisveld.

 • College brengt ontwerpbestemmingsplan DAV-terrein in procedure

  24 maart 2020

  Het college van burgemeester en wethouders heeft op 17 maart ingestemd met het in procedure brengen van het ontwerpbestemmingsplan voor het DAV-terrein aan de Wooldseweg in Winterswijk.

 • Vorläufig findet kein Wochenmarkt in Winterswijk statt

  19 maart 2020

  Ab nächsten Samstag, den 21. März, ist der Warenmarkt in Winterswijk mittwochs und samstags nicht mehr gestattet. Diese Maßnahme wird ergriffen, um die Ausbreitung des Corona-Virus so weit wie möglich einzudämmen. Es handelt sich um eine Notverordnung, die Bürgermeister Joris Bengevoord in Absprache mit dem Vorsitzenden der Sicherheitsregion Nord- und Ost-Gelderland getroffen hat.

 • Voorlopig geen markt in Winterswijk

  19 maart 2020

  Met ingang van aanstaande zaterdag 21 maart is de warenmarkt op woensdag en zaterdag in Winterswijk niet meer toegestaan. Deze maatregel wordt genomen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan. Het is een noodbevel dat burgemeester Joris Bengevoord in samenspraak met de voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland heeft genomen.

 • Winterswijkse ondernemers krijgen uitstel van betaling belastingaanslag

  19 maart 2020

  Ondernemers in Winterswijk krijgen vijf maanden uitstel om hun aanslag gemeentelijke belastingen te betalen. De gemeente verschuift de uiterste betaaldatum van 30 april naar 30 september 2020. De gemeente komt hiermee de ondernemers tegemoet die getroffen zijn door de huidige maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

 • Gemeente Winterswijk treft extra maatregelen tegen verspreiding coronavirus

  17 maart 2020

  De gemeente Winterswijk neemt een aantal aanvullende maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus. De gemeente ziet actief toe op deze maatregelen.

 • Koninklijke onderscheiding Arjan Bentsink

  05 maart 2020

  Arjan Bentsink (48) uit Winterswijk is op vrijdag 6 maart benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding met name vanwege zijn jarenlange inzet voor Muziekvereniging Excelsior Winterswijk.

 • Winterswijk beste kleine fietsgemeente van Nederland

  28 februari 2020

  De gemeente Winterswijk is door de Fietsersbond uitgeroepen tot beste kleine gemeente in de verkiezing van Fietsstad 2020. Dat is vandaag, vrijdag 28 februari 2020, bekend gemaakt in de Utrechtse Jaarbeurs. Winterswijk werd geen winnaar van de titel Fietsstad, die eer ging naar Veenendaal.

 • Gemeenteraadsbesluiten van 20 februari 2020

  21 februari 2020

  De gemeenteraad van Winterswijk heeft in de openbare raadsvergadering van donderdag 20 februari de volgende besluiten genomen.

 • Gemeenteraad krijgt verschillende opties voor beveiliging spoorwegovergang Greversweg

  18 februari 2020

  Het college van burgemeester en wethouders biedt de gemeenteraad verschillende alternatieven aan voor de beveiliging van de spoorwegovergang Greversweg.

 • Onderscheiding voor Naomi van Nuenen na heldendaad

  04 februari 2020

  Naomi van Nuenen (10) uit Winterswijk heeft vrijdag een onderscheiding van de Stichting Carnegie Heldenfonds gekregen. In januari vorig jaar redde zij haar moeder na een zware epilepsieaanval in het centrum van Winterswijk.

 • Gemeenteraadsbesluiten van 30 januari 2020

  30 januari 2020

  De gemeenteraad van Winterswijk heeft in de openbare raadsvergadering van donderdag 30 januari de volgende besluiten genomen.