Winnares tekenwedstrijd Duurzaam Winterswijk

Nikki Nijenhuis uit Winterswijk-Kotten is de winnares van de tekenwedstrijd Duurzaam Winterswijk. Maandag 20 januari heeft ze de prijs, een Waka Waka powerbank en zaklamp op zonne-energie, in ontvangst genomen.

De gemeente organiseerde rond de opening van het Centrum Duurzaam Winterswijk in het raadhuis een tekenwedstrijd. Nikki (9 jaar) had een tekening gemaakt waarbij ze duurzaamheid breed in beeld bracht. Ze tekenende over het gebruiken van duurzame energie tot het realiseren van meer groen en natuur.

De tweede prijs is gewonnen door Liz te Loo (8 jaar) uit Winterswijk. Zij had heel gedetailleerd een duurzaam huis getekend met onder andere zonnepanelen en ledlampen. Ook gaf ze aan dat het belangrijk is om niet te lang te douchen, maximaal 5 minuten. En dat mensen de lampen uit moeten doen als ze niet meer in een kamer zijn.

De ingestuurde tekeningen van de tekenwedstrijd zijn te bewonderen in Centrum Duurzaam Winterswijk. Het centrum is in het raadhuis aan het Mevr. Kuipers-Rietbergplein 1. Inwoners kunnen hier informatie krijgen over bijvoorbeeld het verduurzamen van de woning en duurzaamheid in het algemeen.