Winterswijk beste kleine fietsgemeente van Nederland

De gemeente Winterswijk is door de Fietsersbond uitgeroepen tot beste kleine gemeente in de verkiezing van Fietsstad 2020. Dat is vandaag, vrijdag 28 februari 2020, bekend gemaakt in de Utrechtse Jaarbeurs. Winterswijk werd geen winnaar van de titel Fietsstad, die eer ging naar Veenendaal.

Volgens Saskia Kluit, directeur van de Fietsersbond, is Winterswijk niet zomaar winnaar van deze titel. “Fietsers in Winterswijk voelen zich veilig en zijn gelukkig. Ze hoeven niet ver om te fietsen en er zijn weinig conflicten. Dat maakt Winterswijk een echte Fietsstad. Een gemeente die echt goed op weg is om de beste Fietsstad te worden. Geen wonder dat Winterswijk zo hard stijgt.”

Wethouder Tineke Zomer is trots op de titel beste kleine fietsgemeente van Nederland: “Dit is een geweldige opsteker voor Winterswijk, want toerisme en recreatie zijn heel belangrijk voor onze gemeente. Ik hoop dat nu nog meer mensen de weg naar Winterswijk weten te vinden.”

Enschede, Scherpenzeel, Schiermonnikoog, Veenendaal en Winterswijk waren in de race voor de titel Fietsstad 2020. Enschede is uitgeroepen tot beste grote fietsgemeente van Nederland en Winterswijk tot beste kleine fietsgemeente. De eretitel Fietsstad 2020 ging naar de gemeente Veenendaal.

Twee jaar geleden was Winterswijk ook al genomineerd. Samen met Etten-Leur, Zoetermeer, Veenendaal en Houten was Winterswijk toen in de race voor de titel Fietsstad 2018. Toen ging de prijs uiteindelijk naar de gemeente Houten. Winterswijk eindigde toen op de vierde plaats.

Beste Kleine Fietsgemeente