Augustus

 • Burgemeester Bengevoord “overwegend positief” over verloop Volksfeestweekend

  30 augustus 2021

  Burgemeester Joris Bengevoord is “overwegend positief” over het verloop van het Volksfeest dat afgelopen weekend plaatsvond in Winterswijk. Op één incident na is het Volksfeest in een goede sfeer verlopen.

 • Volksfeest Winterswijk gaat dit jaar in zeer afgeslankte vorm door

  05 augustus 2021

  Het Volksfeest: hét moment van het jaar waarop veel Winterswijkers zich altijd weer verheugen. Vorig jaar kon het feest door de coronapandemie helaas niet doorgaan. En ook dit jaar zal het Volksfeest van 26 tot en met 29 augustus in zeer afgeslankte vorm plaatsvinden: zonder feesttent, kinderspelen en vogelschieten, maar wel met een aangepast bloemencorso en de kermis.

 • College blijft bij Misterweg als voorkeurslocatie voor nieuw bedrijventerrein

  24 augustus 2021

  In januari van dit jaar wees het college van burgemeester en wethouders de Misterweg aan als voorkeurslocatie voor bedrijventerrein in Winterswijk. Ook na afweging van de ingediende zienswijzen blijft het college bij dit besluit. Zij stellen de gemeenteraad nu voor om de locatie Misterweg definitief vast te stellen en te starten met de omgevingsvisie voor het gebied.

 • Scholen en gemeente Winterswijk trekken samen op in toekomstige onderwijshuisvesting

  31 augustus 2021

  Winterswijkse scholen en de gemeente Winterswijk staan de komende jaren voor een aantal uitdagingen op het gebied van onderwijshuisvesting. Daarom slaan zij de handen ineen en pakken de kwaliteit van de huisvesting voor de lange termijn aan met een meerjarenplan: het ‘Integraal Huisvestingsplan Onderwijs 2021-2037’. Nadat schoolbesturen akkoord zijn gegaan met het plan, heeft nu ook het college van burgemeester en wethouders het IHP vastgesteld.