Gemeente Winterswijk en Stadt Vreden zoeken partijen voor realisatie dienstencentrum Gaxel

Twee landen, één grens en precies op die grens tussen Winterswijk en Vreden komt straks een dienstencentrum waar Duitse en Nederlandse economieën elkaar treffen en versterken. Vanaf maandag 22 februari is het voor marktpartijen als projectontwikkelaars en bouwbedrijven mogelijk om zich in te schrijven voor de ontwikkeling van dit bijzondere project.

Zakelijke netwerken, klantenkringen, arbeidsmogelijkheden en samenwerkingen: ze stoppen niet bij de grens. Toch blijft veel van dit zakelijke verkeer nog teveel binnen landsgrenzen. “Zonde”, zo concludeert burgemeester Joris Bengevoord, “want daardoor verklein je de markt aan de grens aanzienlijk. Dienstencentrum Gaxel gaat een belangrijke schakel zijn in de verbinding tussen Nederland en Duitsland, tussen Winterswijk en Vreden en tussen ondernemers, zakenrelaties en potentiële klanten.”

Het centrum biedt straks ruimte voor een internationale ontmoetingsplek, verschillende kantoortypen en heeft twee voordeuren (één in Nederland en één in Duitsland). Hierdoor kun je als bedrijf optimaal profiteren van de voordelen van beide landen op bijvoorbeeld het gebied van arbeidsrecht en sociale wetgeving.

Marktpartijen kunnen zich inschrijven

Wethouder Inge klein Gunnewiek nodigt partijen uit om zich in te schrijven: “Dit project is in vele opzichten grensoverschrijdend. We gaan letterlijk over grenzen, maar we verleggen ook grenzen als het gaat om internationaal werken. We zoeken dan ook marktpartijen die deze uitdaging met ons aan willen gaan en dit project in een grensoverschrijdende samenwerking tot een succes willen maken.”

Het project is maandag 22 februari gepubliceerd op TenderNed.