Vrijstelling click & collect winkelverkoop op zondag

Burgemeester en wethouders van Winterswijk hebben op grond van artikel 3, lid 3 van de Winkeltijdenverordening besloten om winkels een algemene vrijstelling van de winkeltijden te verlenen om op zondag, tussen 10.00 en 20.00 uur, via het systeem van click & collect artikelen te verkopen.

Volgens de Tijdelijke regeling maatregelen covid-19 mogen zgn. niet-essentiële winkels in ieder geval tot 2 maart a.s. niet voor het publiek geopend zijn. Verkoop van artikelen in de vorm van bestellen en afhalen (click & collect) is onder een aantal voorwaarden wel toegestaan. Om deze verkoop via het click & collect systeem ook op zondag mogelijk te maken, hebben burgemeester en wethouders besloten met toepassing van artikel 3, lid 3 van de Winkeltijdenverordening tijdelijk vrijstelling van de sluitingstijden voor winkels op zondag te verlenen, van 10.00 tot 20.00 uur.

Dit besluit is van kracht tot het moment dat alle winkels weer voor het publiek geopend mogen zijn en deze tijdelijke sluiting van niet-essentiële winkels niet meer geldt.  

De vrijstelling geldt voor alle winkels, dus ook voor winkels in essentiële artikelen die op zondag gesloten moeten zijn. Supermarkten vormen hierop een uitzondering omdat deze op zondag normaal geopend mogen zijn.