Hendrik-Jan Mensink krijgt gemeentelijke erepenning voor inzet behoud SKB

Hendrik-Jan Mensink (45) heeft de zilveren erepenning van de gemeente Winterswijk gekregen voor zijn inzet voor het behoud van Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB). Dit is maandagavond bekendgemaakt tijdens de online nieuwjaarsuitzending van de gemeente Winterswijk.

Hendrik-Jan Mensink is geboren Winterswijker en eigenaar van vakantiepark De Twee Bruggen. Naast het runnen van zijn bedrijf, zet hij zich ook in voor de Winterswijkse samenleving. Het gemeentebestuur heeft besloten hem de erepenning van de gemeente Winterswijk toe te kennen vanwege zijn enorme inzet voor het behoud van een volledig ziekenhuis in Winterswijk. Onder zijn voorzitterschap van de Stichting Behoud SKB ontstond er in Winterswijk een beweging die zorgde voor het behoud van een aantal essentiële afdelingen voor het SKB en daarmee het behoud van de ziekenhuiszorg voor de Oost-Achterhoek.

Erepenning gemeente Winterswijk

De gemeenteraad van Winterswijk heeft de erepenning op 29 mei 1980 ingesteld. Het gemeentebestuur kan de erepenning als blijk van waardering en dankbaarheid toekennen aan personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente en/of plaatselijke gemeenschap. De erepenning bestaat uit een legpenning met inscriptie en een oorkonde.

Burgemeester geeft Erepenning aan Hendrik-Jan Mensink
Burgemeester Joris Bengevoord en Hendrik-Jan Mensink.