Met warmtefoto’s jouw warmteverlies in beeld

Het Agem Energieloket en de gemeente Winterswijk bieden gratis de mogelijkheid om in een Winterswijkse wijk of buurt een gezamenlijke warmtefoto actie op te zetten.

Via warmtefoto’s kun je zien waar een huis warmte verliest en waar het eventueel zinvol is om extra maatregelen te nemen en zo geld te besparen. De gehele actie wordt coronaproof uitgevoerd.  

Het is koud buiten en de verwarming staat nu vrijwel continu aan. Deze warmte wil je natuurlijk zo lang mogelijk in je woning vasthouden, maar vaak gaat een groot deel van de warmte verloren door slechte isolatie, naden en kieren. Dit warmteverlies zorgt ervoor dat er meer gestookt moet worden, wat vervolgens leidt tot hogere energiekosten.

Samen aan de slag in je wijk of dorp

Agem en de gemeente zijn op zoek naar enthousiaste bewoners die in hun wijk samen met ons een warmtefoto actie willen organiseren. We bieden een training aan waarin een camerateam van bewoners zelf leert een warmtefotocamera te bedienen en hoe deze warmtefoto’s af te lezen zijn. Ook helpen we de actie breed op te zetten in jouw buurt. Na de actie zal er een terugkoppeling zijn en krijgen mensen die meegedaan hebben een warmtefoto van hun huis met toelichting. Ook kan er tijdens deze terugkoppeling worden gekeken naar mogelijke vervolgstappen, zoals bijvoorbeeld het collectief inkopen van isolatie voor de woningen. Wethouder Tineke Zomer: ‘Deze warmtefoto actie is een mooie manier om samen in je buurt te zoeken naar wat nodig is op het gebied van isolatie en energiebesparing. Energiebesparing zorgt voor dubbele winst, het is zowel goed voor het milieu als je portemonnee’.

Aanmelden voor 25 januari 2021

Heb je interesse om samen met jouw wijk aan de slag te gaan en het voortouw te nemen binnen deze actie? Meld je dan aan via www.agem.nl/warmtefoto. Er is plek voor een beperkt aantal buurten dus meld je snel aan! Na de 25e nemen we dan contact met je op.       

Warmtebeeldcamera

Op de foto een warmtebeeldcamera. Met een warmtebeeldcamera kun je zien waar een huis warmte verliest en waar het zinvol is om extra maatregelen te nemen.