Winterswijk verruimt vrijstelling click & collect winkelverkoop op zondag

Het college van burgemeester en wethouders van Winterswijk besloot onlangs om winkels vrijstelling te verlenen van de Winkeltijdenverordening voor de click & collect verkoop op zondag. Het college verruimt deze vrijstelling vanaf 3 maart voor winkelverkoop op zondag op afspraak.

Dit vrijstellingsbesluit betekent dat winkels ook op zondag voor het publiek geopend mogen zijn voor de verkoop van artikelen conform de regels van de Tijdelijke regeling maatregelen covid-19. Volgens deze landelijke regeling mogen winkels met ingang van 3 maart 2021 op afspraak voor het publiek worden opengesteld, mits gelijktijdig (per verdieping) niet meer dan 2 personen op afspraak worden toegelaten.

Om deze winkelopenstelling ook op zondag mogelijk te maken, hebben burgemeester en wethouders met toepassing van artikel 3, lid 3 van de Winkeltijdenverordening besloten om winkels hiervoor tijdelijk vrijstelling te verlenen, geldend op zondag van 10.00 tot 20.00 uur.

De vrijstelling geldt tot het moment dat alle winkels weer volledig voor het publiek geopend mogen zijn. De vrijstelling geldt voor alle winkels, dus ook voor winkels in essentiële artikelen die op zondag gesloten moeten zijn. Supermarkten vormen hierop een uitzondering omdat deze op zondag normaal geopend mogen zijn.