Oktober

 • Zonnepark Arrisveld officieel in gebruik genomen

  28 oktober 2021

  Wethouder Bert Frings heeft vanmiddag het zonnepark Arrisveld officieel in gebruik genomen.

 • Gemeente Winterswijk sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

  27 oktober 2021

  Vanaf 1 november ontvangt de gemeente Winterswijk relevante signalen over criminaliteit en fraude via Meld Misdaad Anoniem, kortweg M. Inwoners kunnen via M. anoniem informatie geven over (ernstige) criminaliteit via 0800-7000 of in een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl.

 • Vernieuwde stationsgebouw Winterswijk feestelijk geopend

  16 oktober 2021

  Het station in Winterswijk is misschien wel een van de mooiste stations van Nederland. Jarenlang stond het stationsgebouw leeg, totdat NS en ProRail het gebouw weer terugbrachten in zijn oude glorie. Winterswijkse ondernemers brengen het gebouw nu verder tot leven. Zaterdag 16 oktober werd het gebouw feestelijk geopend door wethouder Bert Frings, regiodirecteur ProRail Dorothé Wennekendonk en regiodirecteur NS Maarten Haverkamp.

 • Tijdelijke uitbreiding capaciteit Azc Winterswijk voor noodopvang

  13 oktober 2021

  De opvangcapaciteit van het Azc Winterswijk mag voor maximaal één jaar worden uitgebreid met 100 extra plaatsen voor noodopvang. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag besloten.

 • Gemeenteraadsbesluiten van 23 september en 7 oktober 2021

  18 oktober 2021

  De gemeenteraad van Winterswijk heeft in de openbare raadsvergadering van 23 september en 7 oktober de volgende besluiten genomen.

 • Diverse overtredingen bij handhavingsactie en grenscontrole

  04 oktober 2021

  Op zaterdag 2 oktober hebben opsporingsambtenaren ’s middags en ’s avonds controles uitgevoerd in het buitengebied van Winterswijk. Hierbij kregen meerdere mensen een waarschuwing of bekeuring. De handhavingsactie werd afgesloten met een grenscontrole. Hierbij werden in korte tijd zo’n 70 auto’s aan de kant gezet. In totaal is er tien keer proces-verbaal opgemaakt.

 • Kleurrijk zebrapad voor regenbooggemeenten Oost Gelre en Winterswijk

  12 oktober 2021

  Eindelijk is het zover. Na een intensieve voorbereiding zijn de gemeenten Oost Gelre en Winterswijk nu officieel regenbooggemeente. Ter gelegenheid van deze nieuwe titel openden beide gemeentes op 11 oktober, Coming Out Day, een regenboog zebrapad.