Zonnepark Arrisveld officieel in gebruik genomen

Wethouder Bert Frings heeft vanmiddag het zonnepark Arrisveld officieel in gebruik genomen.

De wethouder stak symbolisch een enorme stekker in een contrastekker die werd vastgehouden door Rutger van Basten Batenburg, bestuursvoorzitter van de stichting Vicarie Sancti Nicolai. De stichting is eigenaar van de grond waar het zonnepark op staat.

Op zonnepark Arrisveld liggen 23.000 zonnepanelen die samen jaarlijks zo'n 7 miljoen kilowattuur aan groene stroom opleveren. "Ik ben blij dat ik dit zonnepark mag openen, want dit draagt enorm bij aan onze doelstelling om in 2030 een energieneutrale gemeente te zijn", zei wethouder Frings. Het zonnepark is nu in bedrijf. In en om het park wordt in een later stadium nog extra groen aangeplant.

Het zonnepark ligt op twee agrarische percelen op landgoed de Batenborgh die eigendom zijn van de stichting Vicarie Sancti Nicolai. De stichting viert deze maand teven haar 520-jarig bestaan. Peter van den Groenendaal, ontwikkelaar van Statkraft: “Ik feliciteer graag de stichting Vicarie Sancti Nicolai met hun 520-jarig bestaan. Wij hebben deze stichting leren kennen als een professionele en prettige partner om mee samen te werken en waarderen het feit dat het landgoed bij wil dragen aan de verduurzaming van Winterswijk.”

Het zonnepark is ontwikkeld en zal worden beheerd door Statkraft. Het bedrijf blijft aanspreekpunt voor de omwonenden en andere belanghebbenden.

Openingshandeling zonnepark Arrisveld
Wethouder Bert Frings en Rutger van Basten Batenburg sluiten zonnepark Arrisveld aan.