Zonnige Bedrijven programma

Informatie over zonnepanelen op bedrijfsdaken.

In 2030 wil de gemeente Winterswijk een energieneutrale gemeente zijn. Dat wil zeggen dat er net zoveel energie op duurzame wijze opgewekt wordt, als dat er verbruikt wordt. Zonnepanelen op bedrijfsdaken kunnen hierbij een belangrijke bijdrage leveren. Om die reden start de gemeente Winterswijk met het Zonnige Bedrijven programma van AGEM.

Zonnepanelen op bedrijfsdaken

Het regionale programma Zonnige Bedrijven is een programma van AGEM voor Achterhoekse ondernemers. Dit programma helpt ondernemers om bedrijfsdaken beter te benutten. Daken van meer dan 1.000m² zijn namelijk vaak geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen en zodoende het opwekken van zonne-energie.  

Gratis quickscan en businesscasevergelijking

Bedrijven met een potentieel geschikt dak hebben een brief van wethouder Tineke Zomer ontvangen, met het verzoek om deel te nemen aan het programma. Bedrijven die zich inschrijven krijgen een gratis quickscan en businesscasevergelijking aangeboden. Daarmee wordt inzicht gegeven in de technische en financiële mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen op bedrijfsdaken.

Meer informatie

  • Meer informatie over het Zonnige Bedrijven programma is te vinden op www.zonnigebedrijven.nl. Op deze website kunnen bedrijven zich ook aanmelden. Er zijn maar een beperkt aantal gratis quickscans beschikbaar, dus zo snel mogelijk aanmelden is aan te raden.
  • Kijk voor meer informatie over duurzaamheid in Winterswijk op www.duurzaamwinterswijk.nl. Dit is een digitaal plein, bedoeld om kennis over duurzaamheid en de energietransitie lokaal te delen en ervaringen uit te wisselen.

Duurzaamwinterswijk