Trouwambtenaar kiezen

Voorkeur aangeven voor een buitengewoon ambtenaar (trouwambtenaar) aangeven.

Keuze trouwambtenaar

Als u gaat trouwen, mag u een voorkeur voor een buitengewoon ambtenaar (trouwambtenaar) aangeven. Wanneer u geen voorkeur aangeeft, krijgt u een trouwambtenaar van de burgerlijke stand toegewezen.

Een kosteloos huwelijk, kosteloos partnerschap, flitshuwelijk en flitspartnerschap wordt gesloten door een beëdigde medewerker van het Team Burgerzaken. U kunt dan geen voorkeur voor een medewerker aangeven.

Yvonne Verheijen-Bal

Foto Yvonne Verheijen

Hallo, ik ben Yvon Verheijen-Bal. Gehuwd en geboren in 1958 te Winterswijk. Waarom ik buitengewoon ambtenaar geworden ben? Het kwam toevallig op mijn pad en ik vind het geweldig om het mensen naar de zin te maken. Ik sta al 27 jaar in het theater met het Winterswijks Muziektheater. En het is heel fijn dat je dit voor mensen kunt doen. Nu zie ik wel overeenkomsten tussen theater en de voltrekking van een huwelijk. Want wat is er dan mooier om met een bruidspaar in contact te komen en samen de dag van hun leven tot een onvergetelijk iets te maken. Samen kijken wat er mogelijk is, wat ze graag zouden willen horen. Je inleven in het bruidspaar en samen te komen tot een mooie speech, zodat je het bruidspaar en de mensen om hen heen een mooie herinnering mee kunt geven. Uitleg geven over hoe het allemaal verloopt, wat er allemaal kan, en niet kan. Samen zorgen dat dit één van de mooiste dagen van hun leven wordt.

Rinske Kranen – Pothof

foto Rinske Kranen ? Pothof

De dag dat je trouwt is een bijzondere dag. Jullie bevestigen, omringd door de mensen die bij jullie horen, de keuze voor een wettelijke verbintenis. Maar bovenal bevestigen jullie de liefde voor elkaar. Mijn naam is Rinske Kranen – Pothof (1975), ik ben getrouwd met Bas en moeder van Dion en Jolijn. Wij zijn de zorgondernemers van Thomashuis Lichtenvoorde. Ik houd van uitgebreid koken, lang tafelen, zingen, tekenen, wandelen en de bergen. Het mogen meebeleven van de liefde tussen twee mensen, een steentje bijdragen aan die mooie dag is voor mij een kadootje. Het kennismakingsgesprek, dat we vooraf hebben, speelt hierbij een belangrijke rol. We leren elkaar kennen, ik sluit graag aan bij dat wat belangrijk is en vertaal gevoel naar woorden. Ik ben een creatieve denker, wat helpt bij het komen tot een levendige, persoonlijke ceremonie vol liefde en bij voorkeur een dosis vrolijkheid! Het is per slot van rekening een vrolijke, liefdevolle dag; jullie dag!

Mevrouw Makkink

Marilda Makkink

Als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand wil ik met veel enthousiasme een bijdrage leveren aan jullie bijzondere dag. Trouwen is een heel speciale gebeurtenis en geen bruidspaar of trouwceremonie is dan ook hetzelfde. Om die reden wil ik jullie graag vooraf wat beter leren kennen en met jullie kennismaken, dat kan gewoon bij jullie thuis. Plezier en ontspanning staan bij mij voorop, het moet een feest zijn om te trouwen! Genieten is het allerbelangrijkste op jullie trouwdag en het enige wat jullie hoeven te doen is: ‘Ja’ zeggen.

Erna Bosma-Kremer

Trouwambtenaar Erna Bosma-Kremer

In september 2015 ben ik beëdigd tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand in de gemeente Winterswijk. Hier woon ik zelf ook met mijn man en kinderen. Ik vind het een voorrecht om jullie huwelijk te mogen voltrekken. Deze dag is hopelijk een van de mooiste dagen van jullie leven.Graag wil ik een steentje bijdragen aan deze feestelijke dag door de huwelijksceremonie te voltrekken op de manier die jullie willen. Het is immers jullie dag. Samen nemen we tijdens het voorgesprek de ceremonie door en wil ik jullie  graag beter leren kennen. Jullie kunnen tijdens dit gesprek natuurlijk aangeven wat jullie wensen, ideeën en verwachtingen zijn.
Ik schrijf een persoonlijke toespraak waarin jullie jezelf zullen herkennen en waarin ruimte is voor humor en emotie. Het allerbelangrijkste is dat jullie met heel veel plezier terugkijken op deze bijzondere dag.

Marja Overkamp

Marja Overkamp

Allereerst, van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk! Ik kijk ernaar uit om jullie huwelijk tot een feestje te maken.

Graag bereid ik samen jullie ceremonie voor. Ik kom bij jullie langs om kennis te maken en jullie 'uit te horen' over jullie liefdesverhaal. Zo zorgen we er samen voor dat jullie huwelijksvoltrekking écht over jullie gaat. Met mijn creativiteit, humor en presentatievaardigheden zorg ik voor een ceremonie die aansluit bij jullie wensen.
Het huwelijk staat voor mij voor het vieren van de liefde, en dat deel je ook met jullie naaste familie en vrienden. Voor mij is het dan ook belangrijk om de mensen die voor jullie zoveel betekenen ook te betrekken bij jullie ceremonie.
Ik kijk ernaar uit om samen jullie huwelijksvoltrekking tot een fantastische ervaring te maken!