Trouwambtenaar kiezen

Voorkeur aangeven voor een buitengewoon ambtenaar (trouwambtenaar) aangeven.

Keuze trouwambtenaar

Als u gaat trouwen, mag u een voorkeur voor een buitengewoon ambtenaar (trouwambtenaar) aangeven. Wanneer u geen voorkeur aangeeft, krijgt u een trouwambtenaar van de burgerlijke stand toegewezen.

Een kosteloos huwelijk, kosteloos partnerschap, flitshuwelijk en flitspartnerschap wordt gesloten door een beëdigde medewerker van het Team Burgerzaken. U kunt dan geen voorkeur voor een medewerker aangeven.

Yvonne Verheijen-Bal

Trouwambtenaar Yvonne Verheijen-Bal

Hallo, ik ben Yvon Verheijen-Bal. Gehuwd en geboren in 1958 te Winterswijk. Waarom ik buitengewoon ambtenaar geworden ben? Het kwam toevallig op mijn pad en ik vind het geweldig om het mensen naar de zin te maken. Ik sta al 27 jaar in het theater met het Winterswijks Muziektheater. En het is heel fijn dat je dit voor mensen kunt doen. Nu zie ik wel overeenkomsten tussen theater en de voltrekking van een huwelijk. Want wat is er dan mooier om met een bruidspaar in contact te komen en samen de dag van hun leven tot een onvergetelijk iets te maken. Samen kijken wat er mogelijk is, wat ze graag zouden willen horen. Je inleven in het bruidspaar en samen te komen tot een mooie speech, zodat je het bruidspaar en de mensen om hen heen een mooie herinnering mee kunt geven. Uitleg geven over hoe het allemaal verloopt, wat er allemaal kan, en niet kan. Samen zorgen dat dit één van de mooiste dagen van hun leven wordt.

Rinske Kranen – Pothof

Trouwambtenaar Rinske Kranen-Pothof

De dag dat je trouwt is een bijzondere dag. Jullie bevestigen, omringd door de mensen die bij jullie horen, de keuze voor een wettelijke verbintenis. Maar bovenal bevestigen jullie de liefde voor elkaar. Mijn naam is Rinske Kranen – Pothof (1975), ik ben getrouwd met Bas en moeder van Dion en Jolijn. Wij zijn de zorgondernemers van Thomashuis Lichtenvoorde. Ik houd van uitgebreid koken, lang tafelen, zingen, tekenen, wandelen en de bergen. Het mogen meebeleven van de liefde tussen twee mensen, een steentje bijdragen aan die mooie dag is voor mij een kadootje. Het kennismakingsgesprek, dat we vooraf hebben, speelt hierbij een belangrijke rol. We leren elkaar kennen, ik sluit graag aan bij dat wat belangrijk is en vertaal gevoel naar woorden. Ik ben een creatieve denker, wat helpt bij het komen tot een levendige, persoonlijke ceremonie vol liefde en bij voorkeur een dosis vrolijkheid! Het is per slot van rekening een vrolijke, liefdevolle dag; jullie dag!

Erna Bosma-Kremer

Trouwambtenaar Erna Bosma-Kremer

In september 2015 ben ik beëdigd tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand in de gemeente Winterswijk. Hier woon ik zelf ook met mijn man en kinderen. Ik vind het een voorrecht om jullie huwelijk te mogen voltrekken. Deze dag is hopelijk een van de mooiste dagen van jullie leven.Graag wil ik een steentje bijdragen aan deze feestelijke dag door de huwelijksceremonie te voltrekken op de manier die jullie willen. Het is immers jullie dag. Samen nemen we tijdens het voorgesprek de ceremonie door en wil ik jullie  graag beter leren kennen. Jullie kunnen tijdens dit gesprek natuurlijk aangeven wat jullie wensen, ideeën en verwachtingen zijn.
Ik schrijf een persoonlijke toespraak waarin jullie jezelf zullen herkennen en waarin ruimte is voor humor en emotie. Het allerbelangrijkste is dat jullie met heel veel plezier terugkijken op deze bijzondere dag.

Marja Overkamp

Trouwambtenaar Marja Overkamp

Allereerst, van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk! Ik kijk ernaar uit om jullie huwelijk tot een feestje te maken.

Graag bereid ik samen jullie ceremonie voor. Ik kom bij jullie langs om kennis te maken en jullie 'uit te horen' over jullie liefdesverhaal. Zo zorgen we er samen voor dat jullie huwelijksvoltrekking écht over jullie gaat. Met mijn creativiteit, humor en presentatievaardigheden zorg ik voor een ceremonie die aansluit bij jullie wensen.
Het huwelijk staat voor mij voor het vieren van de liefde, en dat deel je ook met jullie naaste familie en vrienden. Voor mij is het dan ook belangrijk om de mensen die voor jullie zoveel betekenen ook te betrekken bij jullie ceremonie.
Ik kijk ernaar uit om samen jullie huwelijksvoltrekking tot een fantastische ervaring te maken!

Leander Grooten

Trouwambtenaar Leander Grooten

Wat leuk dat jullie je willen verbinden. Van harte met dat voornemen! Of het nu trouwen of registreren van je partnerschap is: jullie kiezen voor elkaar en markeren dat moment met de mensen die rondom jullie staan. Als trouwambtenaar draag ik met veel plezier bij aan de wettelijke verbintenis van deze mijlpaal.  Mijn naam is Leander Grooten (1976) en ik woon in Winterswijk met mijn vrouw en dochter. Ik werk als zelfstandig schrijver en ben verbinder tussen mensen op het snijvlak van maatschappij en levensbeschouwing. 
Maar het gaat in jullie huwelijk niet om mij, maar om wat bij jullie van onschatbare waarde is. In elkaar, in relaties met anderen en de omgeving rondom je. Graag ga ik met jullie in gesprek om in woorden te kunnen vatten wat liefde bij jullie is. En verschilt van persoon tot persoon en maakt elke ceremonie uniek en bijzonder, vooral voor jullie, maar ook voor mij als jullie trouwambtenaar!

Sander Damen

Trouwambtenaar Sander Damen

Liefde tussen twee mensen vind ik het mooiste wat er is. Dat jullie je liefde willen bezegelen met een huwelijk of geregistreerd partnerschap maakt me vrolijk. Dit moet een dag worden waar jullie de rest van jullie leven met een grote glimlach aan terugdenken. Graag draag ik daar met een mooie ceremonie aan bij.

Om dat te kunnen doen, is het goed elkaar tijdens een kennismakingsgesprek op een plek waar jullie je thuisvoelen te leren kennen. In dat gesprek vraag ik jullie van alles over jullie als persoon en als stel, maar ook over jullie wensen voor de ceremonie. Uiteraard kunnen jullie mij daar ook van alles over vragen. Op basis van dat gesprek schrijf ik een persoonlijke toespraak met waar het kan wat humor. Samen maken we er een gedenkwaardig moment van.