Paspoort of ID-kaart kwijt of gestolen

Is uw paspoort of ID-kaart vermist of gestolen? Meld dit dan zo snel mogelijk om misbruik te voorkomen. Dit kan direct online met uw DigiD.

Online melden vermissing reisdocument

Na de melding kunt u een nieuw paspoort of ID-kaart aanvragen.

Vindt u uw oude reisdocument terug? Lever dit dan in bij uw gemeente. Dit is namelijk niet meer geldig.

Bij diefstal of beroving adviseren wij om ook aangifte te doen bij de politie. Dit is niet verplicht maar kan handig zijn voor uw verzekering of voor strafrechtelijk onderzoek door justitie.

Reisdocument kind kwijt of gestolen

  • Als uw kind jonger is dan 12 jaar, dan kunt u de vermissing online doorgeven met uw eigen DigiD.
  • Als uw kind ouder is dan 12 jaar, dan kunt de vermissing niet via uw eigen DigiD doorgeven. U kunt de vermissing dan aan de balie van het gemeentekantoor doorgeven.
  • Kinderen vanaf 12 jaar kunnen zelf aangifte van vermissing doen. Dit kan digitaal (dus met DigiD van het kind) of aan de balie.

Kwijt of gestolen in het buitenland

Verliest u uw reisdocument in het buitenland? Doe dan aangifte bij de politie ter plaatse.

Paspoort of ID-kaart gevonden door iemand anders?

Heeft iemand uw reisdocument als gevonden voorwerp bij de gemeente ingeleverd? Dan wordt het vernietigd en krijgt u deze niet terug. Ook als u de vermissing nog niet heeft gemeld bij de gemeente. Voor de veiligheid is het reisdocument niet meer geldig. U moet dan een nieuw paspoort of ID-kaart aanvragen.

Meer informatie

Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over wat u moet doen als u uw paspoort of ID-kaart kwijt bent.