Huishoudelijk afvalinzameling

Restafval | Groente-, fruit-, tuinafval | Plastic materialen, metalen, drankenkartons | Oud papier en karton | Overtollige huisraad |Ophalen afval | Milieubrengstation | Bedrijfsafval

Restafval

Woont u in de kern van Winterswijk dan kunt u uw restafval aanbieden in de ondergrondse verzamelcontainer in uw wijk. U ontvangt van ROVA een pas om gebruik te kunnen maken van deze container. U kunt per keer dat u restafval aanbiedt maximaal één vuilniszak á 60 liter aanbieden. De vuilniszakken kunt in in de supermarkt aanschaffen.

In het buitengebied van Winterswijk wordt restafval ingezameld via een grijze restafvalcontainer. Deze wordt 1x in de vier weken door ROVA geledigd.

Groente-, fruit- en tuinafval (gft)

Inzameling van gft-afval in de kern en in het buitengebied gaat via containers. De containers worden 1x in de twee weken door ROVA geledigd.

Plastic materialen, metalen en drankenkartons (pmd)

Inzameling van PMD in de kern en in het buitengebied gaat via containers. De containers worden 1x in de vier weken door ROVA geledigd.

Oud Papier en Karton (opk)

Vanaf januari 2016 wordt oud papier en karton ingezameld door ROVA door middel van containers.Deze containers worden 1x in de maand geledigd.

Voor hoogbouw of bij noodzakelijke uitzonderingen wordt ingezameld via verzamelcontainers. Hier wordt in iedere afzonderlijke situatie maatwerk geleverd.

 

ROVA

In de gemeente Winterswijk zamelt ROVA huishoudelijk afval in. Bij vragen over afval kunt u contact opnemen met ROVA:

U kunt ook de website van ROVA raadplegen voor meer informatie via www.rova.nl.

Afvalkalender

Op de afvalkalender staan de inzameldata van de verschillende huishoudelijke afvalsoorten vermeld. U kunt de afvalkalender digitaal inzien en downloaden op de afvalkalender van ROVA. U hoeft hiervoor alleen uw postcode en huisnummer in te vullen. Wij adviseren u altijd de digitale versie van de afvalkalender te raadplegen, omdat deze actueel is. De voorwaarden waaronder de inzameling plaatsvindt en welke afvalstoffen u wel of niet kunt aanbieden kunt u ook op de afvalkalender vinden.

De ROVA-app

Naast de online afvalkalender is de gratis ROVA-app beschikbaar. Hiermee zijn de inzameldagen altijd binnen handbereik. Op de ROVA-app kan een herinnering worden ingesteld, op deze manier krijgt men een seintje wanneer de container aan de weg kan. Ook is te lezen waar de afval- en grondstoffen naar toe kunnen. De ROVA-app is er voor iPhone en Android-toestellen en is gratis te downloaden in de Appstore

 

Afval buiten zetten

Biedt uw container op de aanbiedplaats aan op de ophaaldag vóór 7.00 uur:

  • met gesloten deksel;
  • met de wielen en het handvat van de straatkant af;
  • houdt tussen twee containers ongeveer 30 cm tussenruimte.

Doe al uw afval in de container: los afval wordt niet meegenomen.

 

Milieubrengstation

U kunt groente-, fruit- en tuinafval, plastic materialen, metalen en drankenkartons en oud papier en karton ook kosteloos aanbieden bij het milieubrengstation aan de Leeghwaterweg 10. U leest hier de openingstijden.
Overige afvalsoorten kunt u aanbieden tegen ROVA-tarief.

 

Stichting Aktief

U kunt contact opnemen met Stichting Aktief voor het ophalen van overtollige huisraad. Aktief haalt de goederen gratis op. Bedrijven, campings, bungalowparken en detailhandelaren kunnen geen gebruik maken van deze service. Het centrale inzamelnummer 0900 - 8313 (lokaal tarief) is dagelijks van 8.30 uur tot 17.00 uur bereikbaar. Voor meer informatie over welke goederen wel of niet worden opgehaald verwijzen wij u graag naar de website van Aktief via http://www.aktiefonline.nl/nl/inzamelen/ophalen-van-goederen.

U kunt uw herbruikbare goederen ook aanbieden via Aktief op het Milieubrengstation aan de Leeghwaterweg. Niet herbruikbare goederen kunt u tegen ROVA-tarief aanbieden.

 

Bedrijfsafval

Niet-huishoudelijke afvalstoffen, oftewel bedrijfsafval, wordt door de gemeente niet opgehaald. Daarvoor moet u een contract afsluiten met een bedrijfsafvalinzamelaar.