Mantelzorgondersteuning

Informatie over langdurige zorg voor partner, kind, familielid of vriend

Zorgt u meer dan acht uur per week en/of langer dan drie maanden voor uw partner, kind, familielid of vriend? Dan bent u een van de 2,6 miljoen mantelzorgers die Nederland rijk is.

VIT-hulp bij mantelzorg biedt in Winterswijk mantelzorgondersteuning aan alle mantelzorgers, jong en oud. Bent u mantelzorger dan kan het zijn dat u tegen praktische zaken aanloopt of vragen heeft waar u zelf niet goed uitkomt. VIT-hulp bij mantelzorg kan u hierbij helpen. U kunt bij VIT-hulp bij mantelzorg onder andere terecht voor informatie, advies en begeleiding, emotionele steun en praktische hulp, bijvoorbeeld door de inzet van een zorgvrijwilliger. Ook biedt VIT-hulp bij mantelzorg respijtzorg. Dit is zorg aan een zorgbehoevende met als doel om zijn of haar mantelzorger(s) te ontlasten en vrijaf te geven om zo de mantelzorg beter vol te kunnen houden.  

De mantelzorgconsulent

Marjan Roerdinkveldboom is mantelzorgconsulent. Zij houdt elke vrijdagochtend tussen 9.00 en 10.30 uur spreekuur in de Post aan de Balinkesstraat 4. Een afspraak maken is niet nodig. Bent u mantelzorger dan kunt u tijdens het spreekuur bij haar binnenlopen met al uw vragen op het gebied van mantelzorg.

Wilt u meer weten?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur bellen met de Helpdesk van VIT-hulp bij mantelzorg via telefoonnummer (0544) 82 00 00. Op de website www.vithulpbijmantelzorg.nl vindt u uitgebreide informatie over mantelzorgondersteuning en de diensten van VIT-hulp bij mantelzorg.

Meer informatie over de veranderingen in de zorg vindt u op www.hoeverandertmijnzorg.nl.