Zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen

De gemeente Winterswijk vindt dat iedereen een goede zorgverzekering verdient. Ook als u een laag inkomen heeft. Samen met Menzis bieden wij daarom de zorgverzekering GarantVerzorgd aan. Een complete zorgverzekering waar de gemeente aan meebetaalt.

De voordelen van Menzis GarantVerzorgd:

  • De gemeente betaalt mee;
  • Menzis accepteert iedereen, zonder medische keuring;
  • Kinderen gratis meeverzekerd.

Wilt u weten of u ook gebruik kunt maken van deze verzekering? Leest u dan verder waar u aan moet voldoen en wanneer u zich kunt aanmelden voor Menzis GarantVerzorgd.

Is de zorgverzekering GarantVerzorgd er ook voor u?

Het maakt niet uit of u ziek of gezond bent, bij de zorgverzekering GarantVerzorgd is iedereen uit de gemeente Winterswijk met een laag inkomen van harte welkom. Of u in aanmerking komt voor de zorgverzekering GarantVerzorgd is afhankelijk van uw situatie en de samenstelling van uw huishouden. Is uw gezamenlijke netto maandinkomen lager dan 130 % van het bijstandsniveau Dan komt u in aanmerking. Is dit hoger, dan komt u helaas niet in aanmerking. De normen leest u in dit overzicht.

Kies het pakket dat bij u past

U heeft de keuze uit drie aanvullende zorgverzekeringen en drie tandartsverzekeringen. In elk pakket worden veelvoorkomende ziektekosten vergoed, zoals een bijdrage in de kosten van een bril, tandartsbezoek, fysiotherapie en eigen bijdragen voor huishoudelijke hulp. Het meest uitgebreide pakket is GarantVerzorgd 3. Dit is vooral bedoeld voor mensen die elk jaar veel medische kosten hebben. Het pakket heeft de meest uitgebreide dekking. Informatie over de premies vindt u hier.

Wanneer kunt u overstappen?

U kunt nu overstappen. U kunt zich aanmelden via de website www.GezondVerzekerd.nl/menzis of via de OverstapCoach van Menzis. Let op: Als u eind van het jaar wilt overstappen naar Menzis, mag u geen betalingsachterstand bij uw huidige zorgverzekeraar hebben.

Ben u al via de gemeente verzekerd?

Maakt u al gebruik van de zorgverzekering via de gemeente? Dan heeft u uw nieuwe zorgpolis van Menzis per post of e-mail waarschijnlijk al ontvangen. Is uw situatie gelijk aan afgelopen jaar? Dan wordt uw zorgverzekering automatisch verlengd voor 2017. Hier hoeft u niets voor te doen. Uw verzekering wijzigen en een ander pakket afsluiten kan vanaf half november via Menzis.

Vragen?

Vragen over de verzekering kunt u online stellen op menzis.nl/contact of via de Klantenservice van Menzis via telefoonnummer 088 222 40 40. Heeft u een vraag over uw inkomen en/of inhoudingen op de uitkering? Neem dan contact met de Sociale Dienst Oost Achterhoek via telefoonnummer (0544) 474 200. Heeft u vragen over de Wmo-voorziening, dan kunt u contact opnemen met de Post via telefoonnummer (0543) 543 960. U kunt elke ochtend tussen 9.00 tot 12.00 uur zonder afspraak binnenlopen bij de Post aan de Balinkesstraat 4. Vanzelfsprekend kunt u ook een afspraak maken.