Gratis DOE-scans en MKB Energy Checkups

Bent u horecaondernemer, winkelier of zakelijk dienstverlener, dan kunt u gebruik maken van de gratis MKB Energy CheckUp. Of u komt in aanmerking voor een gratis DOE Scan.

Op 21 november 2018 heeft de startbijeenkomst ‘Winterswijk onderneemt Duurzaam’ plaatsgevonden. Dit programma loopt tot eind 2020 en is bedoeld voor ondernemers in de gemeente Winterswijk die aan de slag willen met energiebesparing en duurzaamheid binnen hun bedrijf.

Winterswijk Onderneemt Duurzaam is een initiatief van Achterhoek Onderneemt Duurzaam . Het is een programma voor en door ondernemers. AOD helpt je, samen met je eigen ondernemersvereniging, om duurzamer te ondernemen en energiekosten te besparen.

Ben je horecaondernemer, winkelier of zakelijk dienstverlener, dan kun je gebruik maken van de gratis MKB Energy CheckUp. Verbruikt jouw bedrijf 50.000 tot 200.000 kWh elektriciteit per jaar, dan kom je in aanmerking voor een gratis DOE Scan. Deze scans worden bekostigd door de gemeente en de provincie. Er is een beperkt aantal gratis scans beschikbaar, dus wees er snel bij!

Met de DOE scan krijgt je een uitgebreid rapport, op maat voor jouw bedrijf, waarin je kunt zien hoe je energie kunt besparen, op welke manieren je energie kunt gaan opwekken en welke processen duurzamer ingericht kunnen worden. Ook ontvang je dan een overzicht welke financiële subsidies er zijn en welke kostenbesparing het jouw bedrijf oplevert. De MKB Energy CheckUp  is een eenvoudigere en snellere variant, die met name voor het MKB erg geschikt is.

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden contact op met Achterhoek Onderneemt Duurzaam.

Meer informatie

Informatie over duurzaamheid vindt u op www.duurzaamwinterswijk.nl.. Dit is een digitaal plein, bedoeld om kennis over duurzaamheid en de energietransitie lokaal te delen en ervaringen uit te wisselen.

Duurzaamwinterswijk