Wil jij ervaren hoe het is om in een afwisselende organisatie als een gemeente te werken? En kent social media geen geheimen voor jou? Dan is onze afstudeerstage interessant voor jou!

 • Afstudeerstage HBO
 • aantal uren in overleg
 • salaris € 400 bruto bij een werkweek van minimaal 32 uur

Ben jij een enthousiaste en creatieve student die graag zijn/haar tanden wil zetten in het ontwikkelen van een effectieve social media-strategie? Wil jij meewerken aan het verbeteren van de online aanwezigheid van een gemeente en ervaring opdoen met het opstellen en implementeren van een social media-strategie? Dan hebben wij de perfecte stageplek voor jou!

Jouw opdracht

Als afstudeerstagiair(e) Social Media-Strategie ga je aan de slag met het ontwikkelen van een innovatieve en impactvolle social media-strategie. Je krijgt de unieke kans om de gemeente te helpen bij het optimaal inzetten van verschillende social media-kanalen, waaronder Facebook, Instagram en LinkedIn. Door middel van bestaande statistieken en het uitvoeren van (A/B) testen in de praktijk, ga jij een strategie opstellen die gericht is op het vergroten van de online zichtbaarheid en het gericht bereiken van doelgroepen.

Tijdens je stage werk je nauw samen met onze ervaren content specialist, die je zal ondersteunen bij het beheren en monitoren van de social media-kanalen. Samen zorgen jullie ervoor dat de content op de verschillende kanalen relevant, aansprekend en up-to-date is. Je krijgt de ruimte om jouw creatieve ideeën en inzichten toe te passen en zo bij te dragen aan het succes van onze gemeente op social media.

Wat ga je doen?

 • Je analyseert bestaande statistieken en voert A/B-tests uit om inzicht te krijgen in de doelgroep en de effectiviteit van onze huidige social media-kanalen.
 • Op basis van de verzamelde gegevens stel je een social media-strategie op die gericht is op het vergroten van ons bereik, het verhogen van de betrokkenheid en het stimuleren van interactie met onze volgers.
 • Je denkt mee over creatieve en vernieuwende content die aansluit bij onze doelgroep en past deze toe op de verschillende social media-kanalen.
 • Je denkt proactief mee over nieuwe mogelijkheden en trends op het gebied van social media en draagt ideeën aan om de online aanwezigheid van onze gemeente verder te versterken.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je volgt een relevante opleiding op het gebied van marketing, communicatie of media.
 • Je hebt affiniteit met social media en bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
 • Je bent creatief, hebt een vlotte pen en kunt pakkende content creëren.
 • Je hebt analytisch vermogen en kunt data vertalen naar concrete verbeteringen.
 • Je bent zelfstandig, proactief en kunt goed samenwerken.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en kunt je inleven in onze diverse doelgroep.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende afstudeerstage waarin je jouw kennis en vaardigheden kunt toepassen en verder ontwikkelen.
 • Een enthousiast team van professionals om mee samen te werken.
 • Ruimte voor eigen inbreng en creativiteit.
 • Een stagevergoeding van € 400,- bruto bij een werkweek van min. 32 uur. Bij minder uur wordt de vergoeding naar rato berekend.
 • Als je niet in het bezit bent van een OV-jaarkaart kom je in aanmerking voor een reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer, 2e klas of een reiskostenvergoeding op basis van de Regeling reiskosten woon-werkverkeer.

Wil je meer informatie?

Heb je nog vragen? Geen probleem, neem voor inhoudelijke vragen gerust contact op met Kirsten van Trooijen (Strategisch communicatieadviseur) via 0543 543 543. Of wil je meer weten over de procedure? Bel of app dan met Nienke Nijenhuis (medewerker HR) 06 28 38 25 97.

Solliciteer!

Stuur je sollicitatie naar vacature@winterswijk.nl.

Screening van de sollicitant kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


De gemeente Winterswijk telt bijna 29.000 inwoners. Het levendige centrum, het prachtige buitengebied en de vele voorzieningen maken Winterswijk tot een aantrekkelijke plaats om te wonen, werken en recreëren. Niet voor niets wordt Winterswijk wel de “parel van het oosten” genoemd. Bij de gemeente Winterswijk werken ongeveer 230 collega’s. De werksfeer is informeel en de verantwoordelijkheden liggen laag in de organisatie. Samen met onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners maken we Winterswijk elke dag een beetje mooier. In onze dienstverlening leggen we de lat hoog en gaan we voor een glimlach. Winterswijk…. daar wil je werken!