Bewind; een stap naar een betere toekomst

Deze keer leest u over een ervaring van Sarella.

Door een drugsverleden heb ik schulden opgebouwd, bij de belastingdienst, zorgverzekering en deurwaarders. Het liep uit de hand. Mijn vriend en ik gingen uit elkaar en onze kinderen kwamen in een pleeggezin terecht. Dit was heftig maar de beste keuze voor ons en onze kinderen.

Sarella Reinten

Ik ben aan mezelf gaan werken, onder meer door mijn schulden op te lossen. Ik ging naar de Stadsbank, kreeg een intake en we kwamen samen uit op een beschermingsbewind.
Ik kreeg een fijne bewindvoerder. Hij stelde mij op mijn gemak, daardoor vond ik het geen probleem om mijn financiën over te dragen. Hij inventariseerde mijn schulden, zorgde ervoor dat ik geen post meer kreeg. Ook bepaalde hij het bedrag dat ik wekelijks krijg. Ik kan mij hiermee goed redden. Ik ga 1x per maand naar de kinderen, krijg geld voor de reis en wat extra zodat ik wat kleins ze kan kopen.

In het begin vond ik het lastig dat ik verantwoording moest afleggen aan mijn bewindvoerder maar het geeft mij rust in mijn hoofd, het is een stok achter de deur. Dit is voor mij een stap naar een betere toekomst!

Uw verhaal delen?

Wilt u ook uw verhaal over armoede en het leven in armoede willen delen neem dan contact met ons op via iedereendoetmee@winterswijk.nl.

Onze ervaringsdeskundigen Linda Souisa en Ilse van der Zee nemen dan graag contact met u op.