De ervaring van Ilse van der Zee

Deze keer leest u over een ervaring van Ilse, ervaringsdeskundige bij de Gemeente Winterswijk.

Nadat ik jarenlang heb moeten overleven, vaak verhuisd ben en mijn kop in het zand te hebben gestoken besloot ik me aan te melden bij de Stadsbank. Ik ben jarenlang bezig geweest met quick-fixing en niet bezig geweest met lange termijn doelen. Dit alles kwam door huiselijk geweld. Ik leefde met de dag en keek niet naar de toekomst. Ik had in het verleden veel schulden opgebouwd door mij eigen toedoen en die van mijn ex.

Eigenlijk kan je wel zeggen dat de schulden mij achtervolgden, totdat ik op een dag bedacht dat het anders moest. Ik heb mijn schaamte en trots opzij gezet maar ook vooral me manier van denken. Ik had me aangemeld bij de Stadsbank, dat was wel een hele moeilijke stap ook omdat al je privézaken bij hun liggen maar tegelijkertijd gaf het me ook rust. Zo kon ik aan mezelf gaan werken zonder stress over geld.

Makkelijk is het niet, iets wat je in 20 jaar hebt gecreëerd is niet zomaar weg. Met vallen en opstaan en door positief te blijven, maar vooral door vol te houden komt alles goed. Ik heb een mooie baan bij de Gemeente Winterswijk als ervaringsdeskundige ervoor terug gekregen, waarin ik probeer een luisterend oor te zijn en mensen te inspireren met mijn verhaal. Eindelijk zie ik een mooie stabiele toekomst tegemoet, door goed werk van de Stadsbank maar zeker ook door mezelf, doordat ik niet opgaf te weten dat na elke tegenslag ook weer iets moois komt.

 

Foto column Ilse