Kijk naar de dingen die er wel zijn....een colomn van Ina

In mijn leven liep alles op rolletjes, getrouwd, twee kinderen. Mijn man was degene die de financiën regelde. Ik werkte met veel plezier bij een bakkerij, maar helaas kreeg ik een hernia waardoor ik mijn werk niet meer kon voortzetten.

Tussen mijn man en mij ging het niet goed en wij gingen uit elkaar. Onze dochter ging met mijn man mee, en onze zoon bleef bij ons. Gelukkig kwam er een prachtige optie op mijn pad in Kotten, ik kon daar een deel van een huis huren. Mijn dochter kwam ook weer bij mij wonen en eigenlijk liep alles goed. Ondertussen kwam mijn ex in de schuldsanering en later ik ook, zo kon ik bouwen aan een schuldenvrije toekomst.

Er waren soms praktische zaken die voor stress zorgden; kleine dingen als inkt voor werkstukken van mijn kinderen, of licenties die ze voor school nodig hadden. Ook ben ik vaak ziek geweest, waarvoor ik naar Doetinchem en Amsterdam naar het ziekenhuis moest. Gelukkig heb ik een lieve vriendin en lieve familie en die me enorm hebben geholpen!
Helaas moesten we het huis in Kotten verlaten. Ik was gebonden aan een scootmobiel en ons nieuwe huis was daar niet geschikt voor. Een paar maanden later kregen we een ander huis toegewezen, het prachtige huis waar ik nu in woon.

Inmiddels ben ik vier jaar schuldenvrij, heb veel geleerd van de tijd dat ik in de Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp) zat! Ben enorm gegroeid, durf voor mijzelf op te komen. Mijn tip voor een ieder die in deze situatie zit: kijk niet naar de dingen die er niet zijn, kijk naar de dingen die er juist wel zijn!

foto column Ina