Doe mee! De werkgroepen

De wereld veranderen kunnen we niet alleen. We hebben elkaar nodig. Iedereen uit Winterswijk kan meedenken en meedoen of je nu inwoner bent, organisatie, vereniging of bedrijf!

Hieronder tref je de werkgroepen die nu aan het werk zijn. In de agenda vind je geplande  bijeenkomsten.

Wil jij samen met ons werken aan een armoedevrij Winterswijk? Laat het ons weten! Mail ons via iedereendoetmee@winterswijk.nl of bel (0543) 543 543 t.a.v. Colette Wever.

Brieven versimpelen

Brieven van organisaties zijn niet altijd duidelijk. We geloven dat het simpeler kan. Een groep van 12 enthousiaste inwoners maakt iedere maand brieven beter leesbaar voor iedereen. Heb jij een brief gekregen die moeilijk te lezen is? Laat het weten aan Sarian Dijkstra. Mail haar op het mailadres sdijkstra@winterswijk.nl of bel haar via (0543) 543 543.

Werkgroep Lage drempel en vroegsignalering 

In deze werkgroep denken de deelnemers mee over hoe we kunnen zorgen dat we mensen nog beter bereiken. Wat kunnen we met elkaar doen om te zorgen dat mensen makkelijk hun verhaal kwijt kunnen en zich gesteund voelen? De werkgroep komt eens in de paar maanden bij elkaar en bespreekt de vorderingen van de ervaringsdeskundigen en de sociaal werker in het project Armoedevrij Winterswijk 2040. Acties die opgepakt zijn: aanwezig zijn op plekken waar mensen al komen (bijvoorbeeld school, buurthuis en vereniging) en zorgen dat mensen zelf hun verhaal vertellen.

Werkgroep 18+ en dan?

In deze werkgroep wordt gewerkt aan hoe de wereld verandert als je 18 wordt. Dat geldt voor jongeren én hun ouders. Wat betekent dat financieel? Waar moet je op letten? Wat moet je regelen? Nu is de informatie nog erg beperkt en zien we dat jongeren zonder dat ze dat willen in de problemen komen. De werkgroep wil met jongeren en met ouders zorgen voor goede informatie voor als jongeren 18 worden.

Goede informatie

In onze zoektocht werd duidelijk dat eigenlijk nergens heel duidelijk te vinden is welke hulp en ondersteuning er allemaal is. En eigenlijk is dat heel raar! We werken in de werkgroep aan een overzicht met alle organisaties waar je bij aan kunt kloppen als het moeilijk wordt. We zorgen ervoor dat deze informatie bij iedereen bekend wordt!

De week van het geld

Met heel wat basisscholen en middelbare scholen uit Winterswijk organiseren we samen de week van het geld. We richten ons op ouders én op kinderen en jongeren. Het doel is om te zorgen dat het onderwerp bespreekbaar wordt gemaakt op school en thuis. Helaas gaat de week van het geld dit  jaar niet door zoals bedoeld door het Coronavirus.

Festival

Op zaterdagmiddag 19 september werken we aan een festival over het leven met weinig geld. Het gaat om een gezellig, vrolijk en verbindend festival. Wil jij meewerken om dit tot een succes te maken? Geef je op als vrijwilligers via iedereendoetmee@winterswijk.nl.