Veelgestelde vragen

Een armoedevrij Winterswijk 2040, is dat niet een beetje ver weg?

Ja, 2040 is ver weg. 21 Jaar om precies te zijn.

We willen dat mensen niet meer in armoede hoeven te leven. Dat de oorzaak van armoede écht wordt aangepakt! Hier is tijd voor nodig.

De tijd gebruiken we om goede plannen met elkaar te maken én uit te voeren. De eerste plannen zijn klaar voor de zomervakantie van 2019. Hierin staan de grote lijnen voor de komende 8 jaar, concrete plannen voor de komende vier jaar en in detail voor het komende jaar.

Vanaf de zomer 2019 gaan we met elkaar aan de slag! En in 2040 is Winterswijk armoedevrij.

Wat doen jullie tussen nu en 2040?

Om in 2040 armoedevrij te zijn, moeten we nu beginnen en niet de tijd weg laten tikken. We hebben een aantal fases. We werken nu in fase 1. Fase 1 ziet er als volgt uit:

Tot eind maart 2019

Nu praten we tot eind maart met heel veel Winterswijkers over armoede. We praten met inwoners, bedrijven, organisaties en verenigingen. We willen eerst een duidelijk beeld met elkaar maken: wat is armoede? En wat is een armoedevrij Winterswijk in 2040?

We spreken kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.  We vragen ook aan iedereen of hij of zij met ons mee wil doen.

Als we armoede Winterswijk uit willen hebben, dan moeten we dat samen doen. Dat kunnen we niet alleen. Dat betekent dat we mensen zoeken die met ons de plannen maken en uitvoeren voor een armoedevrij Winterswijk 2040.

Eind maart 2019 zijn we klaar met fase 1. We hebben dan samen met Winterswijkers een beeld van armoede in Winterswijk  en van een armoedevrij Winterswijk 2040.  We weten ook wie allemaal met ons mee doet. We bepalen met elkaar welke onderwerpen het belangrijkste zijn.

April 2019

In april 2019 maken we de volgende stap.

We gaan dan aan de slag om voor die onderwerpen plannen te maken. Dit doen we met inwoners, bedrijven en organisaties uit Winterswijk. We maken de plannen samen! De bedoeling is dat we voor de zomer 2019 de plannen klaar hebben.

Vanaf zomer 2019

En dan….. dan gaan we met elkaar aan de slag om het uit te voeren.

Wat is dat eigenlijk: een Armoedevrij Winterswijk 2040?

We weten het nog niet precies. Iedereen heeft een eigen beeld van een armoedevrij Winterswijk 2040.

De één denkt dat iedereen schuldenvrij is, de volgende ziet gelijke kansen voor kinderen en jongeren en een ander gelooft er niet in.

Winterswijkers denken mee

Op dit moment spreken we heel veel Winterswijkers. Dit gebeurt tijdens buurtavonden en bij  verenigingen en organisaties. De gesprekken zijn erop gericht om met elkaar een beeld te schetsen van een Armoedevrij Winterswijk in 2040. Dit beeld is eind maart klaar en laten we graag aan u zien.

Dit beeld wordt de basis voor de plannen die we met elkaar gaan maken voor een armoedevrij Winterswijk 2040.

Ik wil eigenlijk wel meedoen! Kan dat?

Wat leuk! U bent van harte welkom! We komen graag met u in gesprek.

Er zijn verschillende manieren om mee te doen:

Expertgroep

We hebben een expertgroep die bestaat uit mensen die armoede écht kennen. Het kan zijn dat u armoede kende vroeger bij u thuis of dat u nu de eindjes aan elkaar knoopt. Deze groep denkt  en brainstormt mee. Wij zijn benieuwd naar uw  kritische blik en mooie ideeën.

Meedenken, meedoen, meebetalen

Misschien wilt u vooral meedenken of meewerken om de plannen uit te voeren. Laat het ons weten, we horen graag wat u in gedachten heeft.

Meebetalen kan natuurlijk ook. Om de plannen straks mogelijk te maken, is geld nodig. Het kan mooi zijn om geld te doneren aan een doel in uw directe omgeving.

Wilt u hier meer over weten? Neem contact met ons op en we praten uw wensen en gedachten door. U kunt bellen naar Colette Wever. Zij is telefonisch bereikbaar op (0543) 543543 of per e-mail via iedereendoetmee@winterswijk.nl. U kunt ook de knop hieronder gebruiken om ons een e-mail te sturen:

Ik doe mee!

Hoe kom ik met jullie in contact?

Wat fijn dat u met ons in contact wilt komen. We zijn op verschillende manieren te bereiken:

E-mail

Per mail zijn wij te bereiken op mailadres iedereendoetmee@winterswijk.nl.

Telefoon

Ons telefoonnummer is (0543) 543543. U kunt vragen naar Colette Wever.

Ik hoorde dat jullie een andere naam zoeken voor armoede

Ja, dat heeft u goed gehoord! Wij vinden armoede zo armoedig klinken, terwijl dat heel vaak niet zo is.

Meer kracht, minder stoffig

We zoeken naar een naam die meer kracht uitstraalt en minder stoffig is. Onze werknaam is nu: Iedereen doet mee. Want dat is wat we willen: zorgen dat iedereen mee kan doen.
We denken dat er nog een betere naam te bedenken is.

Heeft u  een betere naam? Laat het ons weten, door ons een e-mail te sturen via onderstaande knop of door te bellen met Colette Wever via (0543) 543543.

Mail ons een nieuwe naam

Kan ik ook lezen hoe het project verloopt?

Zeker!

We sturen maandelijks een nieuwsbrief als u dat wilt. U kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief via onze mail iedereendoetmee@winterswijk.nl.

Aanmelden nieuwsbrief

Website

Op de website van gemeente Winterswijk vindt u ook informatie over Iedereen doet mee. Ga naar www.winterswijk.nl.

Sociale media

Ook op sociale media zijn we actief @iedereendoetmee.