Winterswijk mag zich in 2022 het hele jaar winnaar van de European Green Leaf Award noemen. Op maandag 9 mei aanstaande is er een bijeenkomst voor belangstellenden. De gemeente vertelt meer over de betekenis en bedoeling van de award. Ook krijgen inwoners, bedrijven en organisaties de gelegenheid duurzame ideeën toe te voegen aan het Green Leaf programma 2022.

Projecten in Winterswijk

Aan de European Green Leaf Award is een geldbedrag van € 200.000,- verbonden. Dit wordt uitgegeven aan projecten die Winterswijk duurzamer maken, de promotie van duurzaamheid en Winterswijk op de kaart zetten als duurzame gemeente. Winterswijk pakt het thema op aan de hand van vijf thema’s: klimaatadaptatie, biodiversiteit, kringlopen, cultuurhistorie en energietransitie.

Tijdens de avond krijgen de deelnemers inspirerende voorbeelden te zien en meer te horen over de duurzame plannen voor 2022. Er is volop ruimte om duurzame ideeën in te brengen, te versterken en om te zetten in plannen voor in het Green Leaf programma. 

Aanmelden

De bijeenkomst op maandag 9 mei start om 19.30 uur in het gemeentekantoor, Stationsstraat 25 in Winterswijk. Aanmelden is mogelijk via duurzaam@winterswijk.nl

Meer informatie

Meer informatie over Green Leaf is te vinden op greenleafwinterswijk.nl, de facebookpagina @winterswijkgreenleaf en het Twitter-account @greenleafwwijk.