Winterswijk werkt aan een duurzame samenleving. Dat doen we via verschillende thema’s: klimaat (energietransitie en klimaatadaptatie), kringlopen (circulariteit), biodiversiteit en cultuurhistorie. Doel is een gemeente die volledig duurzaam, klimaatneutraal en circulair is in uiterlijk 2050. Op deze pagina vindt u informatie over ons beleid, leningen en subsidies voor inwoners, bedrijven en organisaties op dit gebied.

Beleid en uitvoering

Kijk voor informatie over het beleid en de uitvoering van de gemeente Winterswijk op werkaanwinterswijk.nl(externe link). Ook vindt u op die website informatie over landelijke en provinciale regelingen.

Leningen en subsidies

Op werkaanwinterswijk.nl vindt u informatie over de belangrijkste leningen(externe link) en subsidies(externe link) voor energiebesparende maatregelen. Bijvoorbeeld als u uw woning duurzamer wilt maken, of een gebouw van uw stichting, school of sportvereniging wilt isoleren.

Centrum Duurzaam Winterswijk

Centrum Duurzaam Winterswijk(externe link): energieloket én kennis- en inspiratiecentrum op het gebied van duurzaamheid.

Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek

Het Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek(externe link) is hét expertisecentrum voor duurzaamheid en energie voor het bedrijfsleven, voor en door ondernemers.

Meer over duurzaamheid in Winterswijk

Kijk op WerkaanWinterswijk(externe link). Op dit digitale plein delen we lokaal kennis en ervaringen over duurzaamheid en de overgang naar duurzame energie.