De BeestenBende helpt mee om je buurt schoon te houden. Alle kinderen vanaf groep 3 van de basisschool kunnen meehelpen. Word je ook lid?

Stel: je loopt op straat met een blikje cola. Lekker! Maar waar laat je het blikje als de cola op is? Niet in je jaszak. Dat is vies en plakkerig. Dus wat doe je?

  • Ik gooi het lege blikje op straat.
  • Ik ga op zoek naar een prullenbak.

Het goede antwoord is natuurlijk dat je op zoek gaat naar een prullenbak. Zwerfafval op straat is vies. Dieren in de buurt kunnen ervan eten en ziek worden. Het is slecht voor de natuur en niemand zit te wachten op rommel op straat.

Als je bij de BeestenBende zit, gooi je je rommel niet op straat. De leden van de BeestenBende helpen juist hun buurt schoon te houden. Ben jij ook benieuwd geworden naar de BeestenBende? Word dan lid!

Samen aan de slag

In teams van een aantal kinderen en één of meer volwassen begeleiders (zoals je papa, mama, tante, opa of buurvrouw) trek je er slechts een uurtje per maand op uit om ervoor te zorgen dat het in jouw buurt geen beestenbende wordt. Als lid van de BeestenBende ben je in je stoere outfit goed te herkennen. Natuurlijk mag je ook vaker lopen, want elk beetje helpt!

Lid worden

Als jij lid wordt van de BeestenBende krijg je een speciale outfit en maak je spannende events mee zoals de jaarlijkse Grote BeestenBende-dag in het hoofdkwartier van de BeestenBende: het Dolfinarium in Harderwijk! En natuurlijk zijn er ook leuke evenementen bij jou in de buurt. Bovendien kun je sparen voor coole cadeaus en ontmoet je bekende mensen van TV! Iedere maand ontvang je ook een BeestenBendenieuwsbrief met foto’s en coole feitjes. En nog mooier: lid zijn van de BeestenBende is helemaal gratis!

  • Maak een eigen BeestenBende-team met kinderen uit jouw klas of uit jouw buurt.
  • Zoek er één of meer volwassen begeleiders bij. Dit kan één van jouw ouders of van jouw vriendje of vriendinnetjes zijn. Wanneer er meerdere begeleiders zijn, kunnen ze om de beurt met het team gaan lopen. Zo besparen je begeleiders nóg meer tijd!
  • Vul het inschrijfformulier(externe link) in en stuur het op de Beestenbende. Je kunt het formulier ook inleveren bij je leerkracht.

Wanneer je inschrijving bij ons binnen is, ben je officieel lid van de BeestenBende en held van het milieu!

Meer informatie

Kijk op www.mijnbeestenbende.nl(externe link) voor meer informatie.