Hieronder leest u de inhoud van het Gemeentenieuws. U kunt de onderwerpen eenvoudig met 1 klik openen en lezen.

Voor Niets Gaat De Zon Op, bent u erbij?

De 2e editie van het gratis festival ‘Voor Niets Gaat De Zon Op’ wordt weer geweldig! Zondag 24 september 2023 staat volledig in het teken van gezelligheid, muziek en inspiratie. Voor het hele gezin. Voor jong & oud, rijk & arm. Voor iedereen dus en helemaal gratis. Het festival is van 11.30 tot 17.00 uur bij ‘t Kreil aan de Dingstraat 25 in Winterswijk.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens het festival zijn er optredens van cabaretier Kasper van Kooten en socioloog Milio van de Kamp. Wereldband Bandera Latina zorgt voor de muzikale omlijsting. Daarnaast zijn er workshops van Villa Mondriaan, Mini Manna en de Openbare Bibliotheek. Ook kunt u een professionele foto laten maken van uzelf of uw gezin door fotograaf Lynn Rouwhorst.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het festival? Bekijk het volledige programma(externe link). Tot dan!

Zie bijschrift onder afbeelding
Van links naar rechts: Kasper van Kooten, Milio van der Kamp, Lynn Rouwhorst en Wereldband Bandera Latina

Mantelzorgcafé met als thema ‘Eenzaamheid’

U bent van harte welkom bij het Mantelzorgcafé. Een plek om andere mantelzorgers te ontmoeten in een ongedwongen sfeer. Praten over uw situatie kan helpen om de zorg vol te houden. Andere mantelzorgers begrijpen u maar al te goed.

Net als ieder ander kunnen ook mantelzorgers met eenzaamheid te maken krijgen. Wel zijn er drie factoren bij mantelzorg die extra kunnen zorgen voor eenzaamheid.

  • Door de zorg voor de ander komen de eigen behoeften al snel op de achtergrond. Uw wereld krimpt en u bent minder in staat contacten te onderhouden.
  • Soms is degene voor wie u zorgt niet meer de persoon die u kende. Uw relatie verandert en het is een hele klus dat te accepteren. Daar is tijd en ruimte voor nodig.
  • De ander kan ook last hebben van eenzaamheid, wat van u als mantelzorger weer meer vraagt. Praat erover, ook al lost het niet meteen iets op.

Datum: donderdag 28 september 2023
Tijd: 15.00 uur tot 16.30 uur
Locatie: Zonnebrink Centrum, Zonnebrink 61

Wij ontvangen u met een kopje koffie of thee én u kunt bij ons terecht met uw vragen.

Aanmelden

Aanmelding vooraf is gewenst. U kunt bellen met mantelzorgconsulent Manika Vrijdag 06 39 65 73 84  of door een e-mail te sturen naar: mantelzorg@winterswijk.nl

Neem gerust contact op

Heeft u behoefte met iemand te spreken over uw situatie? Voor een luisterend oor of advies kunt u ook contact opnemen met Manika of met Sociaal Team de Post: 0543 54 39 60 (tussen 09.00 uur en 12.00 uur)

Kom der bi-j! in Winterswijk

De werkgroep Eenzaamheid organiseert dit jaar geen speciale evenementen tijdens de Week tegen Eenzaamheid van 27 september tot 4 oktober 2023. In plaats daarvan richten we onze aandacht op het thema 'Samen is leuker'.

Onder de noemer ‘Samen is leuker’ willen we de aandacht vestigen op de mogelijkheden om gedurende het hele jaar met anderen in contact te komen en gezamenlijke activiteiten te ondernemen.

Binnenkort verspreiden wij op verschillende plekken in Winterswijk een pamflet waarin de activiteiten voor die week worden beschreven. Onder andere in clubjes, bij verenigingen, in de kerk en met vrijwilligers. Denk daarbij aan activiteiten als actief bewegen, samen eten, spelletjes doen, een goed gesprek of gewoon ergens binnenlopen voor een kopje koffie. Er is veel te doen.

Hoewel samenzijn niet dé oplossing is voor eenzaamheid, kan het wel enige verlichting bieden. Praten over eenzaamheid kan het draaglijker maken. We realiseren ons ook dat voor sommige mensen de eerste stap naar contact maken moeilijk kan zijn. Misschien heeft u wat hulp nodig bij die eerste stap.

U kunt dan contact opnemen met Claudia Bosscher van Sociaal Team de Post. Dit kan per mail via cbosscher@winterswijk.nl of telefoon 06 12 72 13 85.

Samen is leuker

Praat vandaag over morgen

6 ouderenzorgorganisaties in de Achterhoek lanceerden een regionale campagne ‘Praat vandaag over morgen’. Op de Achterhoekbank nodigen zij inwoners uit de regio uit om in gesprek te gaan over ouder worden.

Wilt u als inwoner van de Achterhoek het gesprek aangaan over uw eigen oude dag, uw verwachtingen daarbij en wat u kunt doen om u voor te bereiden? Op achterhoekbank.nl(externe link) vindt u filmpjes met inspirerende gesprekken, een gesprekskaart en de agenda van het rondreizende bankje!

Tuinbankje in de kleuren van de Achterhoekse vlag met op de rugleuning de tekst 'Praat vandaag over morgen'

Openbare raadsvergadering donderdag 28 september 2023

U bent van harte welkom bij deze vergadering aanwezig te zijn; u kunt de vergadering ook via een livestream volgen(externe link) (of later terugkijken).

Agenda

DatumOmschrijving
24 september Gratis festival ‘Voor Niets Gaat De Zon Op’ van 11.30 tot 17.00 uur bij ‘t Kreil aan de Dingstraat 25 in Winterswijk. Meer info leest u in dit gemeentenieuws.
27 septemberSTOPTOBER bijeenkomst van 19.00 tot 20.30 uur  in ‘De Rietborgh’, Borgsche Rieten 15, Terborg. Voor mensen die willen stoppen met roken. Aanmelden via info@achterhoekrookvrij.nl. Meer info over stoppen met roken vindt u op stoptober.nl(externe link)
28 septemberMantelzorgcafé met als thema ‘eenzaamheid’ van 15.00 tot 16.30 uur in Zonnebrink Centrum, Zonnebrink 61 in Winterswijk. Meer info leest u in dit gemeentenieuws.
28 septemberOpenbare raadsvergadering(externe link) om 19.30 uur in de raadzaal aan het Mevr. Kuipers-Rietbergplein 1.

Werk aan de weg

Hieronder leest u waar er gewerkt wordt aan de weg en waar tijdelijke maatregelen zijn.

Honesweg

Tot en met vrijdag 24 november 2023 geldt er een parkeerverbod aan de Honesweg, ter hoogte van de rioolwaterzuivering. Er geldt een wegsleepregeling.

Amstelstraat, Maasstraat en Waalstraat

In verband met de open dag van het AZC zijn op zaterdag 23 september 2023 de Amstelstraat, Maasstraat en Waalstraat afgesloten voor al het verkeer.

Straten rondom centrum in verband met Nationaal Landschapsloop

In verband met de Nationaal Landschapsloop gelden er verschillende tijdelijke verkeersmaatregelen op zondag 1 oktober 2023.

Torenstraat

In verband met een extra warenmarkt is de Torenstraat vanaf de inrit bij Stad Munster op dinsdag 3 oktober 2023 afgesloten voor al het verkeer. Er geldt een wegsleepregeling.

Overige maatregelen

  • Pashegge
  • Beatrixpark

Meer info leest u op de pagina Werk aan de weg

Officiële bekendmakingen

De gemeente Winterswijk publiceert haar bekendmakingen en kennisgevingen digitaal. Via www.officielebekendmakingen.nl(externe link) blijft u op de hoogte van alle bekendmakingen en kennisgevingen. U kunt de bekendmakingen in uw buurt zelf op die website opzoeken, maar u kunt ook wekelijks een e-mail ontvangen met bekendmakingen die voor u relevant zijn. U meldt zich aan voor deze e-mailservice op www.overheid.nl(externe link). U krijgt dan elke week automatisch een overzicht van de voor u relevante publicaties en kunt direct doorklikken naar de bekendmakingen.

Officiële bekendmakingen leest u op de pagina Bekendmakingen.

Besluiten van het college van B en W

Het college van burgemeester en wethouders vergadert iedere dinsdag over beleid, samenwerking en financiën. De besluiten die het college neemt, leest u op de pagina collegebesluiten.