Hieronder leest u de inhoud van het Gemeentenieuws. U kunt de onderwerpen eenvoudig met één klik openen en lezen.

Kinderbegraafplaats op de algemene begraafplaats stijlvol opgeknapt

In maart zijn de werkzaamheden gestart om het kinderdeel van de algemene begraafplaats op te knappen. Het gaat om werkzaamheden aan de inrichting van de velden. De graven zelf blijven onberoerd.

De gemeente wilde een beter passende sfeer op het kinderdeel van de algemene begraafplaats maken. Daarvoor is door de gemeente, samen met de hovenier, een plan gemaakt. Het einddoel is om een passende, intieme sfeer te creëren. Zo wordt er een nieuw pad aangelegd om de kindervelden te verbinden. Er wordt ook een gedenkboom geplaatst voor kinderen die tijdens de zwangerschap zijn overleden. Daarnaast worden er urnenplekken voor kinderen gerealiseerd. De beplanting op de velden wordt vernieuwd en aan de achterzijde komt een nieuwe haag voor meer  beslotenheid.

De werkzaamheden worden medio mei afgerond. Zodra de werkzaamheden afgerond zijn, zal een officiële opening worden georganiseerd. De datum en tijd maken we binnenkort bekend. Iedereen is daar van harte welkom.

Gratis onafhankelijk advies van een cliëntondersteuner

Cliëntondersteuners op het gebied van zorg of hulp zijn er speciaal voor u. Hun hulp en advies is onafhankelijk en kost niets.

Heeft u een probleem met bijvoorbeeld vervoer, opvoeden of uw huishouden? Dan kan een cliëntondersteuner u helpen bij het vinden van een passende oplossing. Soms blijkt dat u hulp nodig heeft vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) of de Jeugdwet. In dat geval voert u een intakegesprek met een consulent van de gemeente. De cliëntondersteuner kan dit gesprek samen met u voorbereiden. Als u dat wil, is de cliëntondersteuner ook aanwezig bij het intakegesprek.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor ondersteuning, zorg of hulp?

Belt u ons op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur op telefoonnummer (0543) 543 960. Onze medewerkers van het Sociaal Team staan u dan graag te woord. Als dat gewenst is, wordt er een afspraak gemaakt bij De Post. U kunt ook een mail sturen naar depost@winterswijk.nl. Of bezoek De Post tussen 9.00 en 12.00 uur. Dit kan van maandag tot en met vrijdag.

Op de website van de gemeente vindt u meer informatie over de ondersteuning die de gemeente kan bieden, https://www.winterswijk.nl/wmo/ of https://wijwinterswijk.nl.

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een cliëntondersteuner. Dat kan via de website van MEE Oost: www.mee-oost.nl  Belt u liever? MEE Oost is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.30 uur tot 12.30 uur en van 13.00 uur tot 16.30 uur via telefoonnummer (0314) 344 224.

Honden niet welkom op 't Hilgelo

Is jouw hond een echte waterrat en rent hij het liefst vrij rond? We attenderen je dat er van 1 mei tot 1 oktober andere regels gelden voor het uitlaten van je hond op recreatiepark ’t Hilgelo. In deze periode zijn honden niet toegestaan. Ook niet aangelijnd.

Bekeuring

De Buitengewoon Opsporingsambtenaren (Boa’s) van de gemeente en Leisurelands treden op wanneer je aanwezig bent met jouw hond op ’t Hilgelo. Van zondag 1 mei tot zondag 8 mei 2022 waarschuwen de Boa’s de hondenbezitters nog. Na 8 mei volgt een bekeuring (boete) als je met jouw hond op het recreatiepark bent.

Hondenseizoen

Van 1 oktober tot 1 mei kan jouw hond zich heerlijk uitleven op ’t Hilgelo. De viervoeters mogen dan loslopen.

Gemeentekantoor niet open

Woensdag 27 april, Koningsdag, is het gemeentekantoor gesloten. Donderdag 5 mei, Bevrijdingsdag is het gemeentekantoor tevens gesloten. Dit geldt ook voor vrijdag 6 mei.

Op de website staan onze openingstijden. We werken op afspraak. U kunt via de website een afspraak maken. Veel zaken kunt u bij ons online regelen via onze website: www.winterswijk.nl. Beschikt u niet over een internetverbinding dan kunt u ook contact met ons opnemen via telefoonnummer (0543) 543 543.

Agenda

Tabel met data in agenda gebeurtenissen
DatumGebeurtenis
6 meiInloopspreekuur reizen met het openbaar vervoer in Winterswijk van 14.00 tot 15.30 uur in de Bibliotheek Oost-Achterhoek - vestiging Wintersiwjk. Voor meer informatie en alle activiteiten: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur

Verkeersmaatregelen

Hieronder leest u waar er gewerkt wordt aan de weg en waar tijdelijke maatregelen zijn.

Lopende maatregelen

  • Eibergseweg
  • Torenstraat
  • Greversweg
  • Wilhelminastraat
  • Wheme
  • Straten rondom het kermisterrein

Meer info leest u op www.winterswijk.nl/verkeersmaatregelen.

Officiële bekendmakingen

De gemeente Winterswijk publiceert haar bekendmakingen en kennisgevingen digitaal. Via www.officielebekendmakingen.nl blijft u op de hoogte van alle bekendmakingen en kennisgevingen. U kunt de bekendmakingen in uw buurt zelf op deze website opzoeken, maar u kunt ook wekelijks een e-mail ontvangen met bekendmakingen die voor u relevant zijn. U meldt zich aan voor deze e-mailservice op www.overheid.nl. U krijgt dan elke week automatisch een overzicht van de voor u relevante publicaties en kunt direct doorklikken naar de bekendmakingen.

Officiële bekendmakingen leest u hier: www.winterswijk.nl/bekendmakingen.

Besluiten van het college van B en W

Het college van burgemeester en wethouders vergadert iedere dinsdag over beleid, samenwerking en financiën. De besluiten die het college neemt, leest u op https://www.winterswijk.nl/collegebesluiten