Hieronder leest u de inhoud van het Gemeentenieuws. U kunt de onderwerpen eenvoudig met één klik openen en lezen.

Bijzonder Gewoon en Hesselink Koffie verzorgen vanaf december catering en warme dranken gemeente Winterswijk

Vanaf december 2022 verzorgen Bijzonder Gewoon en Hesselink Koffie de catering en warme dranken bij de gemeente Winterswijk. Op woensdag 2 november ondertekende burgemeester Bengevoord de contracten met Patrick Hallink van Bijzonder Gewoon en Gerrit Hesselink van Hesselink Koffie.  

Aanbestedingen

De huidige aanbestedingen voor catering en de warme drankenautomaten van de gemeente Winterswijk lopen af. Eind 2021 en begin 2022 zijn twee nieuwe aanbestedingen opgestart voor het opnieuw vinden van aanbieders die aan onze eisen voldoen. Als gemeente hebben we hoge eisen gesteld aan duurzaamheid van zowel de producten als ook van het bedrijf. Daarnaast was inclusie een erg belangrijke pijler in de aanbestedingen. 

Burgemeester Bengevoord samen met Gerrit Hesselink van Hesselink Koffie en Patrick Hallink en medewerkers van Bijzonder Gewoon.

Noodfonds van kracht

Inwoners die acute betaalproblemen hebben door stijgende energieprijzen, kunnen vanaf nu een afspraak maken om aanspraak te maken op het noodfonds. Door middel van een persoonlijk gesprek op het gemeentekantoor in Winterswijk bekijken we of iemand in aanmerking komt voor deze gift. 

Op de pagina noodfonds staan de voorwaarden en wat u mee moet nemen naar uw afspraak. Een afspraak maken kan telefonisch via (0543) 543 543 of via het aanvraagformulier op de site. Langskomen zonder afspraak kan ook, op het gemeentekantoor aan de Stationsstraat 25 in Winterswijk. De inloop is op maandag van 12.30 tot 19.00 uur en op dinsdag tot en met donderdag van 12.30 tot 16.00 uur.  

Noodlening voor maatschappelijke organisaties

Maatschappelijke organisaties of verenigingen kunnen in aanmerking komen voor een noodlening. Het doel hiervan is het overbruggen van acute betalingsproblemen door de hoge energieprijzen. Het bepalen van de noodlening is maatwerk. Door middel van een persoonlijk gesprek wordt de hoogte en mate van ondersteuning bepaald. Geïnteresseerd in de mogelijkheden van een noodlening? Vraag dan een afspraak aan. Mail uw gegevens naar iedereendoetmee@winterswijk.nl. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. 

Iedereen doet mee in Winterswijk

In onze gemeente willen we dat iedereen mee kan doen. Daarom stelde Winterswijk al twee keer een lijst op: de Inclusie-agenda. Dit deden we samen met inwoners, ervaringsdeskundigen en organisaties. 

Kom, denk en praat mee!

Op de Inclusie-agenda staan onderwerpen waarmee we Winterswijk toegankelijker kunnen maken. We nodigen u graag uit om mee te denken en te praten wat nodig is om onze gemeente drempelvrij te maken. Komt u woensdag 30 november?

In gesprek

De afgelopen periode hebben al verschillende ideeën vorm gekregen uit de eerder opgestelde agenda’s. Het is nu tijd om te kijken wat we bereikt hebben, wat eventueel verbeterd kan worden en wat op de agenda blijft staan of juist moet komen. We gaan graag met u in gesprek om ideeën op te halen voor een Winterswijk zonder drempels. Zodat we weten welke onderwerpen u belangrijk vindt. En waar wij de komende periode mee aan de slag moeten. Of die extra aandacht verdienen. Zo stellen we met elkaar de Inclusie-agenda 3.0 op.

Waar en wanneer

Op woensdag 30 november organiseren we een bijeenkomst in het Zonnebrink Centrum aan de Zonnebrink 61 in Winterswijk. Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven mee te denken over de Inclusie-agenda 3.0 kunt u kiezen om het middag- of avondprogramma bij te wonen. U kunt zelf kiezen welk dagdeel voor u het beste uitkomt.

Aanmelden

Kunnen we op uw komst rekenen? Laat het ons weten voor 23 november via het aanmeldformulier op de website van Werk aan Winterswijk(externe link).  

Meer informatie

Heeft u nog vragen of is iets onduidelijk dan kunt u ons bereiken via de e-mail iedereendoetmee@winterswijk.nl of telefonisch (0543) 543 543. 

Dag van de Mantelzorg, donderdag 10 november

Mantelzorgers zijn onzichtbare helden. Ze zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Zorg die vaak onzichtbaar is voor de buitenwereld en die er gaandeweg bij insluipt. Het begint met een keertje meegaan naar het ziekenhuis, het betalen van een nota of het bezighouden van een broertje of zusje, zodat papa en mama hun handen even vrij hebben. Eén keer wordt twee keer, twee keer wordt drie keer en na de derde keer wordt het stilaan een gewoonte. Een vanzelfsprekendheid waarvan niemand meer iets van denkt. De mantelzorger zelf al helemaal niet. Voor hem of haar is het de gewoonste zaak van de wereld dat hij of zij doet wat hij of zij doet. 

Mantelzorg verlenen: zo gewoon is dat niet

Mantelzorg is zorg die de gebruikelijke zorg van huisgenoten voor elkaar overstijgt. Zorg die vanuit liefde wordt gegeven en die de kwaliteit van leven van mensen die zorg nodig hebben verbeterd. Zorg die de samenleving verwarmt en die van onschatbare waarde is, voor de zorgvrager en de maatschappij. En dat mag gezien worden. 

Mantelzorgwaardering

In Winterswijk ontvangen de mantelzorgers deze week daarom een attentie per post. En de gemeente doet meer. Zij helpt mantelzorgers om ook goed voor zichzelf te (leren) zorgen. Om niet tot het uiterste te gaan, hulp in te roepen, zoals te praten met andere mantelzorgers, regelmatig rust en ontspanning te nemen. ‘Goede zelfzorg is een voorwaarde om er echt te kunnen zijn voor anderen’, aldus Hentje Metz mantelzorgconsulent van de gemeente Winterswijk.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

U kunt daarvoor terecht bij Hentje Metz. U kunt haar telefonisch bereiken via nummer (0543) 543 960 of via e-mailadres mantelzorg@winterswijk.nl. Ook vindt u meer informatie over mantelzorg op de pagina Mantelzorg en de website van WijWinterswijk (externe link)

Verlengen rijbewijs kan online

Wist u dat het in de gemeente Winterswijk mogelijk is om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen via de website van de RDW? Het rijbewijs kunt u al na twee werkdagen persoonlijk ophalen bij het gemeentekantoor.

Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het gemeentekantoor. 

Hoe werkt het? 

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via de website van de RDW(externe link). Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen bij het gemeentekantoor. 

Erkende fotograaf 

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines vindt u via de locatiewijzer op de website van de RDW(externe link)

Meer informatie

Op de pagina online verlengen rijbewijs vindt u meer informatie. 

Gevonden en verloren voorwerpen

Geef een verloren of gevonden voorwerp online door, persoonlijk bij de receptie van het gemeentekantoor of telefonisch via telefoonnummer (0543) 543 543.

Wij publiceren gevonden voorwerpen maandelijks op de pagina Verloren of gevonden voorwerpen melden. Staat het voorwerp dat u bent verloren er niet bij, neem dan contact met ons op via eerder genoemd telefoonnummer.

Agenda activiteiten

Tabel met data en omschrijvingen in agenda
DatumOmschrijving
10 novemberVergadering cliëntenraad Fijnder van 19.30 tot 21.30 uur bij de Mattelier aan de Mattelierstraat 19 in Groenlo. Vergadering bijwonen? Aanmelden kan via clientenraad@fijnder.nl. Meer informatie leest u op www.fijnder.nl/clientenraad(externe link) 
10 novemberOpenbare vergadering algemene raadscommissie om 19.30 uur in de raadzaal aan het Mevr. Kuipers-Rietbergplein 1. Meer informatie vindt u in het gemeentenieuws van 1 november op onze website.
21 novemberHPV-vaccinatie voor meisjes én jongens door GGD Noord- en Oost-Gelderland van 10.00 tot 17.45 uur in de Sport- en turnhal, Parallelweg 9. Meer info: rvp.nl/hpv(externe link)
30 novemberInclusie-agenda 3.0, bijeenkomst om mee te denken en te praten over Winterswijk Drempelvrij. Locatie: Zonnebrink Centrum, Zonnebrink 61. Meer info en aanmelden: www.werkaanwinterswijk.nl/drempelvrij(externe link).

Werk aan de weg

Hieronder leest u waar er gewerkt wordt aan de weg en waar tijdelijke maatregelen zijn.

Geldereschweg

In verband met de feestelijke opening van de HaltetaxiRRReis Halte is de Geldereschweg  tussen de Greverkamp en de Goorweg op zaterdag 12 november tussen 11.00 en 14.30 uur afgesloten.

Vredenseweg

In verband met werkzaamheden is het fietspad op de Vredenseweg aan de zijde van huisnummers 4 tot 10 afgesloten van maandag 14 november tot en met vrijdag 2 december. Er is een fietsomleiding ingesteld.  

Olden Goorweg

In verband met een evenement geldt er op de Olden Goorweg tussen de Wooldseweg en Greversweg van zaterdag 19 tot en met zondag 20 november een parkeerverbod aan beide kanten van de weg. Ook geldt er dan een maximale snelheid van 30 km/h.

Lopende maatregelen

  • Pashegge
  • Pasbree
  • Torenstraat
  • Greversweg

Meer info leest u op www.winterswijk.nl/verkeersmaatregelen

Officiële bekendmakingen

De gemeente Winterswijk publiceert haar bekendmakingen en kennisgevingen digitaal. Via www.officielebekendmakingen.nl(externe link) blijft u op de hoogte van alle bekendmakingen en kennisgevingen. U kunt de bekendmakingen in uw buurt zelf op die website opzoeken, maar u kunt ook wekelijks een e-mail ontvangen met bekendmakingen die voor u relevant zijn. U meldt zich aan voor deze e-mailservice op www.overheid.nl(externe link). U krijgt dan elke week automatisch een overzicht van de voor u relevante publicaties en kunt direct doorklikken naar de bekendmakingen.

Officiële bekendmakingen leest u op de pagina Bekendmakingen.

Besluiten van het college van B en W

Het college van burgemeester en wethouders vergadert iedere dinsdag over beleid, samenwerking en financiën. De besluiten die het college neemt, leest u op de pagina collegebesluiten.