Winterswijk is een vitale gemeente in de Achterhoek met bijna 30.000 inwoners. Ons centrum onderscheidt zich door een groot winkelaanbod en goede horecagelegenheden. Verder hebben wij uitstekende voorzieningen op het gebied van onderwijs, cultuur, zorg, sport en recreatie.

Ons prachtige buitengebied, dat is uitgeroepen tot Nationaal Landschap, is geliefd bij fietsers en wandelaars. Voor ondernemers zijn er goede vestigingslocaties beschikbaar en we investeren in de kwaliteit van onze bedrijventerreinen. Samen met onze betrokken inwoners, bedrijven en instellingen werken wij voortdurend aan een optimale leefbaarheid en goed bereikbare voorzieningen. In een vitaal Winterswijk blijft het ook in de toekomst prettig wonen, werken, ondernemen en recreëren! Kortom, voor mensen die willen werken bij een ambitieuze gemeente heeft Winterswijk veel te bieden.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gedreven:

Hbo stagiair(e) team individuele hulpverlening 

vanaf september 2022 tot juli 2023, voor circa 32 uur per week

Jouw functie

Jij komt te werken binnen het Sociaal Team, de Post, voor het team individuele hulpverlenging. De Post is gevestigd in het voormalige postkantoor in Winterswijk en is goed bereikbaar met de trein (ongeveer 5 minuten lopen vanaf het station). In dit gebouw zijn diverse organisaties gehuisvest. Deze organisaties werken allemaal op het gebied van zorg, welzijn, opvoeden en opgroeien. Dit is dan ook dé plek waar een inwoner zijn/haar vragen kan stellen over deze onderwerpen, maar bv. ook bij vragen over administratie, inkomen, daginvulling etc.. Wanneer de huidige coronamaatregelen kunnen worden versoepeld, vinden hier dagelijks spreekuren plaats over bv. financiën, mantelzorg of de veiligheid in de wijk. Iedere inwoner kan dan weer elke werkdag tussen 9.00-12.00 uur terecht bij het loket.

Wie zoeken wij

Jij bent een derdejaars student en volgt op dit moment een relevante hbo opleiding, zoals Social Work, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Rechten, Sociaal Juridische Dienstverlening of Sociaal Pedagogische Hulpverlenging. Jij vindt het een uitdaging om inwoners verder te helpen, maar ze ook in hun eigen kracht te zetten. Jij vindt het leuk om inwoners de weg te wijzen in ‘zorg en welzijn land’. Jij kunt goed zelfstandig werken en toont initiatief. Jij bent flexibel, creatief en gemotiveerd om mensen te helpen. Dit kan in face to face contact, maar ook digitaal. Daarnaast wordt er verwacht dat je zorgvuldig met persoonlijke gegevens om kunt gaan. Kennis van Excel, Word en Outlook is een must.

Wat bieden wij

  • Een interessante en afwisselende stage.
  • Goede begeleiding van sociaal werkers en vroegsignaleerders.
  • Een passende stagevergoeding.

Informatie

Heb je interesse? Stuur dan jouw motivatiebrief en cv voor 15 augustus 2021 naar stage@winterswijk.nl t.a.v. de stagecoördinator.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de stagecoördinator via stage@winterswijk.nl. Daarnaast verwijzen wij je graag naar www.depost.nl of www.wijwinterswijk.nl.