Niet voor iedereen is het regelen van een coronatoegangsbewijs vanzelfsprekend. Op deze pagina leest u hoe u aan een coronatoegangsbewijs kunt komen.

Heeft u een mobiele telefoon of computer en wilt u online een coronabewijs aanmaken?

Het coronatoegangsbewijs kan digitaal aangemaakt worden via de CoronaCheck‐app of geprint worden via CoronaCheck.nl/print(externe link). Hiervoor is een DigiD nodig.

Heeft u geen mobiele telefoon of computer en wilt u online een coronabewijs aanmaken? Of wilt u een coronabewijs uitprinten, maar heeft u geen printer?

Vraag om hulp aan familie, vrienden of een buur. Ook hebben veel bibliotheken het Informatiepunt Digitale Overheid; zij kunnen helpen met de CoronaCheck‐app en het printen van een coronabewijs. Op deze manier kunt uw coronatoegangsbewijs direct gebruiken.

Is dit niet mogelijk? Dan heeft u nog de volgende opties:

Heeft u uw gegevens met RIVM gedeeld of bent u door de GGD geprikt?

Dan kunt u contact opnemen met 0800‐1421. U wordt dan doorverwezen naar een speciale helpdesk. Daar kunt u met uw BSN en uw postcode (waarmee u staat ingeschreven bij de gemeente) een papieren coronabewijs aanvragen. Dit bewijs wordt per post opgestuurd. Houd er rekening mee dat dit 5 dagen kan duren. Ook begeleiders kunnen op deze manier een coronabewijs aanvragen voor een ander. Aanvragen via de telefoon is een volledig geautomatiseerd proces:

  1. U belt 0800-1421. Dit is de CoronaCheck helpdesk.
  2. Kies direct optie 1 ‘Wilt u een papieren bewijs en heeft u geen DigiD, smartphone of printer, kies 1..’U wordt nu doorverbonden met de printhelpdesk. Houdt u BSN en postcode bij de hand zodat u uw bewijs makkelijk kunt aanvragen.
  3. Toets optie 1.
  4. Toets uw BSN in.
  5. Als Correct toets 1.
  6. 4 cijfers postcode adres bij de gemeente ingeschreven.
  7. Als Correct toets 1.

Op weekdagen tussen 8.30 en 17.00 uur kan vanuit het voice respons systeem ook een medewerker worden benaderd als u niet overweg kunt met een voice response systeem. De telefonische wachtrij hiervoor is vaak echter aanzienlijk.

Heeft u niet uw gegevens gedeeld met RIVM of bent u niet door de GGD geprikt?

Dan kunt u contact opnemen met de zorgverlener die u geprikt heeft. Deze kan dan een papieren coronabewijs voor u uitprinten.

Kijk voor meer informatie op Rijksoverheid.nl/coronatoegangsbewijs(externe link)