Jongens en meisjes die in 2023 10 jaar worden, ontvangen in maart of april een uitnodiging om de HPV-vaccinatie te halen. HPV is een zeer besmettelijk virus dat verschillende soorten kanker kan veroorzaken. De vaccinatie beschermd tegen 6 soorten kanker door HPV. 

HPV-vaccinatie voor meisjes én jongens

Meisjes worden al sinds 2010 gevaccineerd tegen HPV. Een HPV-infectie kan ook vormen van kanker veroorzaken bij mannen. Daarom is het belangrijk ook jongens te vaccineren, zodat zij ook beschermd zijn tegen kanker door HPV. Daarnaast draagt vaccinatie bij aan de bescherming van de bevolking tegen HPV en HPV-gerelateerde kanker: hoe meer mensen immuun zijn voor een infectie, hoe kleiner de kans is op verspreiding.

Waar en wanneer?

De HPV-vaccinatie wordt door GGD Noord- en Oost-Gelderland gegeven op maandag 17 april 2023 van 10.30-17.15 uur (pauze van 13.00 – 13.45 uur). Adres: Sport- en turnhal, Parallelweg in Winterswijk.

Inhaalvaccinaties

De GGD biedt 4-18 jarigen de mogelijkheid om gemiste vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma in te halen. Neem hiervoor contact op met GGD Noord- en Oost-Gelderland via 088 443 3100 doorkiesnummer 3 (werkdagen tussen 8.00 en 12.00 uur). Voor meer informatie over coronavaccinaties: ga naar ggdnog.nl(externe link)

Meer informatie

Voor meer informatie over de HPV-vaccinatie: rijksvaccinatieprogramma.nl/vaccinaties/hpv(externe link). Heeft u vragen over vaccinaties? Ga naar rijksvaccinatieprogramma.nl/vragen(externe link).