Als maatschappelijke organisatie of vereniging kunt u in aanmerking komen voor een renteloze noodlening. Het doel van deze noodlening is het overbruggen van acute betalingsproblemen door de hoge energieprijzen.

Het bepalen van de noodlening is maatwerk. Door middel van een persoonlijk gesprek bepalen we de hoogte en mate van ondersteuning.

Voorwaarden

U kunt in aanmerking komen voor een noodlening als:  

  • de maatschappelijke organisatie gevestigd én actief is in Winterswijk
  • de organisatie een maatschappelijke functie heeft, gericht op de Winterswijkse samenleving (sport-, speel-, en muziekverenigingen, kunst- en cultuurinstellingen)

Inspanningsverplichting

De noodlening is een overbrugging op korte termijn, maar is geen structurele oplossing. Als de energiekosten voor de langere termijn hoog blijven, dan zijn er maatregelen nodig in de kosten en opbrengsten van uw organisatie. Om in aanmerking te komen voor de noodlening moet u daarom in beeld kunnen brengen hoe de maatschappelijke organisatie voor langere termijn werkt aan een financieel gezonde exploitatie.

Ondersteuning

Voor ondersteuning bij duurzaamheidsmaatregelen kunt u terecht bij Centrum Duurzaam Winterswijk(externe link) aan het Mevr. Kuipers-Rietbergplein 1 in Winterswijk. Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag 13.00 – 17.00 uur.

Voor ondersteuning bij overige exploitatievraagstukken kunt u terecht bij het servicepunt maatschappelijke organisaties van de Winterswijkse uitdaging(externe link).

Beleidsregels Noodlening

Lees meer over de voorwaarden en procedure voor het aanvragen van een noodlening (pdf, 131 kB).

Afspraak

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van een noodlening? Maak dan een afspraak voor een maatwerkgesprek met de gemeente via e-mail iedereendoetmee@winterswijk.nl. Vermeld daarin uw voornaam, achternaam en de naam van de stichting of maatschappelijke organisatie.