Ten westen van Winterswijk ligt zonnepark Arresveldweg, een zonnepark van ongeveer 7 hectare groot die duurzame energie produceert voor zo’n 2.000 huishoudens. Inwoners van gemeente Winterswijk krijgen voorrang en kunnen investeren in dit zonnepark via website van One Planet Crowd. Investeerders krijgen een gegarandeerd rendement van 4% per jaar.

Investeren is mogelijk totdat het investeringsbedrag bereikt is. Hiermee werken particuliere investeerders mee aan een duurzame wereld en schone leefomgeving. Bovendien krijgen ze een gegarandeerd rendement. Investeren in het zonnepark levert namelijk een vaste rente op van 4% per jaar. Al vanaf €100,- kunnen omwonenden meedoen aan de crowdfunding. Hierdoor krijgen zoveel mogelijk mensen de kans betrokken te raken bij het zonnepark.

Over zonnepark Arresveldweg

Zonnepark Arresveldweg is een groen park, waarvan 40% van het oppervlak vrij is gehouden voor natuur en biodiversiteit. Het zonnepark ligt op ruime afstand van het openbare fietspad en om het park komt een groene haag. Wandelaars en fietsers kunnen er goed overheen kijken, omdat de zonnepanelen slechts 1,5 meter boven het maaiveld uitsteken. De panelen komen voor de helft op het oosten en voor de helft op het westen te liggen. Deze opstelling zorgt ervoor dat er op een dag twee in plaats van één stroompiek ontstaat. De druk op het energienet is daardoor beter verdeeld. 

Klimaatakkoord

Stroom opwekken uit zonne-energie is milieuvriendelijk. Er is geen schadelijke uitstoot, geen afval en geen geluidsoverlast. De zon is bovendien een oneindige energiebron. Hierdoor kiezen veel mensen voor zonnepanelen op hun dak. Met alleen zonnepanelen op daken worden de doelen uit het klimaatakkoord niet bereikt. Ook zonneparken zoals aan de Arresveldweg in Winterswijk kunnen een bijdrage leveren aan de energietransitie en het milieu.

Over Statkraft 

Statkraft is een internationaal bedrijf op het gebied van waterkracht en de grootste producent van hernieuwbare energie in Europa. Meer informatie over Statkraft: www.statkraft.nl