De heer ten Dolle (83) is op zondag 23 oktober benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding met name vanwege zijn jarenlange inzet als harmonicaspeler onder andere in de harmonicagroep ‘Mengelmoes’. 

Locoburgemeester Metaal-ten Dolle reikte het lintje zondagmiddag uit aan de heer ten Dolle in zalencentrum Spiekerman in Meddo. 

Verdiensten

De heer ten Dolle heeft het grootste deel van zijn werkzame leven gewerkt als technicus bij de telefoondienst van de voormalige PTT. Hij was een plichtsgetrouwe medewerker die zich met ijver, enthousiasme en plezier jarenlang inzette voor zijn werkgever en diens klanten. 

De heer ten Dolle heeft tientallen jaren als harmonicaspeler optredens verzorgd in Winterswijk, maar ook daarbuiten in de regio Achterhoek en in het aangrenzende Duitse Westfalen. Met de harmonicagroep 'Mengelmoes’, die 25 jaar geleden werd opgericht verwierf de heer ten Dolle grote lokale bekendheid. Zij traden op bij culturele manifestaties, op grensmarkten in Nederland en Duitsland en bij talloze familiefeesten. 

Met deze optredens heeft de heer ten Dolle een bijdrage geleverd aan het vitaal houden van de lokale folklore en regionale muziekcultuur. Daarnaast gaf hij - zonder zelf een noot te kunnen lezen - op inspirerende wijze les aan tal van Winterswijkers.

Overhandiging van koninklijke onderscheiding door Locoburgemeester Metaal-ten Dolle aan de heer ten Dolle