In Winterswijk worden de komende jaren openbare laadpalen geplaatst. Bij openbare laadpalen van onze samenwerkingspartner Vattenfall InCharge laadt u altijd 100% op met groene stroom van Nederlandse windmolens.

Aanvragen openbare laadpaal

Heeft u een elektrische auto, geen eigen oprit en staat er geen openbare laadpaal binnen een loopafstand van 250m in de buurt? In dat geval kunt u een laadpaal aanvragen. Dat kost niets; u betaalt alleen voor het opladen van uw elektrische auto. 

Vraag een laadpaal aan(externe link)

Kijk op Vattenfall InCharge(externe link) voor meer informatie over het opladen van uw elektrische auto in de openbare ruimte.

Een laadpas aanvragen

Om de laadpalen te kunnen gebruiken hebt u een laadpas nodig. De laadpas van Vattenfall InCharge werkt op alle publieke laadpalen in Nederland.

Vraag een laadpas aan(externe link)

Welke laadpalen worden geplaatst

  • Alfen Twin met 2 aansluitpunten
  • Laadvermogen tot 11kW

Snel laadpalen in de buurt vinden

Er zijn verschillende apps waarmee u een laadpaal in de buurt vindt. Vattenfall InCharge biedt de gratis InCharge-app(externe link) aan. Hierin vindt u alle openbare laadpalen. Ook ziet u of een laadpaal vrij is en rijdt u er direct naartoe met de ingebouwde navigatiefunctie.

Vragen en meer informatie

Bekijk onderstaande antwoorden op veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met openbaar.laden@vattenfall.nl.

Hoe wordt de locatie van de laadpaal bepaald?

In de gemeente wordt de komende jaren een netwerk van openbare laadpalen geplaatst. De gemeente bepaalt samen met Royal Haskoning en Vattenfall InCharge waar een laadpaal komt. Vattenfall InCharge let er hierbij vooral op of er voldoende laadmogelijkheden zijn. Het kan gebeuren dat er nog geen laadpaal bij u in de buurt is.

Wat kost een openbare laadpaal?

Niets. U betaalt alleen voor het opladen van uw elektrische auto. Het tarief is € 0,25 per kW exclusief btw en € 0,30 per kW inclusief btw.

Wordt het mijn eigen laadpaal?

Nee. De laadpaal is openbaar en door iedereen met een elektrische auto te gebruiken.

Hoeveel auto’s kunnen tegelijk bij de laadpaal laden?

Er kunnen 2 elektrische auto’s tegelijkertijd laden aan 1 laadpaal.

Hoeveel parkeervakken worden bij de laadpaal gereserveerd?

Er worden altijd tenminste 2 parkeervakken gereserveerd. 

Met welke snelheid kan ik bij de laadpaal laden?

De Alfen Twin heeft een laadvermogen tot 11 kW. De werkelijke snelheid waarmee u gaat laden hangt af van het type auto. De laadpaal geeft het hoogst mogelijke beschikbare vermogen, mits de auto op die snelheid kan laden. Daarnaast hangt de werkelijke snelheid waarmee u gaat laden af van de bezetting van de laadpaal:
 

  • Als er één 3-fase auto laadt, dan krijgt deze 3x 16 Ampère
  • Als er twee 3-fase auto’s laden, krijgen ze ieder 3x 12 Ampère
  • Als er één 1-fase auto laadt, dan krijgt deze 1x 16 Ampère
  • Als er twee 1-fase auto’s laden, krijgen ze ook ieder 1x 16 Ampère

De laadpaal geeft altijd minimaal 3,7 kW aan elektrische auto’s die zijn aangekoppeld.

Wat moet ik doen bij een storing aan een openbare laadpaal?

Bel het storingsnummer op de laadpaal of geef de storing door via de Vattenfall InCharge-app(externe link). De storing wordt dan zo snel mogelijk verholpen.

Wat kan ik doen als de laadpaal vaak bezet is?

Maak hiervan een melding via de Vattenfall InCharge-app(externe link).