Werken in een buurland behoort voor veel inwoners van de grensstreek tot het dagelijks leven. Deze bijzondere situatie geeft aanleiding tot de meest uiteenlopende vragen over belastingen, ziektekostenverzekering of pensioenen, die het Grensinfopunt van de EUREGIO Gronau/Enschede snel en zonder complicaties kan helpen beantwoorden.

In samenwerking met het Finanzamt Ahaus biedt het GrenzInfoPunkt op 10 mei 2022 van 16.30 tot 18.15 uur voor het eerst sinds de pandemie weer algemeen advies aan voormalige, huidige en toekomstige grenspendelaars in Südlohn/Oeding.

Gratis deelname

Deelname aan de EUREGIO-raadpleging is gratis voor burgers. Voorafgaande inschrijving is echter vereist. Geïnteresseerden kunnen zelf de gewenste afspraak maken via https://outlook.office365.com/owa/calendar/Oeding@euregio.eu/bookings/. Het EUREGIO Grensinfopunt Gronau/Enschede kan vragen over het spreekuur ook telefonisch beantwoorden op (053) 46051-51.

Vervolgdata van de spreekuren

Voor het eerst zal het EUREGIO-bureau in Südlohn/Oeding worden gehouden in het Feuerwehrhaus Oeding (D) aan de Woorteweg 30. Verdere data voor spreekuren en adviesdagen zijn te vinden op de pagina EUREGIO. U vindt er ook algemene informatie en antwoorden op veelgestelde vragen van grenspendelaars.