We hebben op dit moment te maken met hoge inflatie, prijsstijgingen en sterk oplopende energieprijzen. Inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties krijgen steeds meer moeite om de energierekening te betalen. Daarom stelt de gemeente Winterswijk -naast het landelijke Noodfonds- een noodfonds van 1,5 miljoen euro beschikbaar om inwoners en maatschappelijke organisaties te ondersteunen. Ondernemers krijgen ondersteuning in de vorm van informatievoorziening over landelijke- en duurzaamheidsmaatregelen. 

 • Ik heb een maatschappelijke organisatie of instelling

  Als maatschappelijke organisatie of vereniging kunt u in aanmerking komen voor een subsidie voor gestegen energielasten of een renteloze noodlening voor het overbruggen van acute betalingsproblemen door de hoge energieprijzen.

 • Ik ben ondernemer

  Heeft u een eigen onderneming in Winterswijk en komt u in financiële problemen? We wijzen u graag op de volgende mogelijkheden.

 • Warme plekken

  De kachel staat in veel huizen noodgedwongen een paar graden lager. Gelukkig zijn er meerdere warme plekken in Winterswijk waar inwoners terecht kunnen voor ene praatje of een kopje koffie.

 • Ik ben inwoner

  Krijgt u door de hoge energieprijzen met acute betaalachterstanden te maken? Dan kunt u misschien in aanmerking komen voor het landelijke of gemeentelijke noodfonds.