We hebben op dit moment te maken met hoge inflatie, prijsstijgingen en sterk oplopende energieprijzen. Inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties krijgen steeds meer moeite om de energierekening te betalen. Er is nú hulp nodig. Daarom komt de gemeente Winterswijk met een noodfonds van 1,5 miljoen euro om inwoners en maatschappelijke organisaties te ondersteunen. Ondernemers krijgen ondersteuning in de vorm van informatievoorziening over landelijke- en duurzaamheidsmaatregelen. 

 • Warme plekken

  De kachel staat in veel huizen noodgedwongen een paar graden lager. Gelukkig zijn er meerdere warme plekken in Winterswijk waar inwoners terecht kunnen voor ene praatje of een kopje koffie.

 • Ik ben inwoner

  Woont u in de gemeente Winterswijk en krijgt u door de hoge energieprijzen met acute betaalachterstanden te maken? Dan kunt u misschien in aanmerking komen voor het noodfonds.

 • Ik ben ondernemer

  Heeft u een eigen onderneming in Winterswijk en komt u in financiële problemen? We wijzen u graag op de volgende mogelijkheden.

 • Ik heb een maatschappelijke organisatie of instelling

  Als maatschappelijke organisatie of vereniging kunt u in aanmerking komen voor een renteloze noodlening. Het doel van deze noodlening is het overbruggen van acute betalingsproblemen door de hoge energieprijzen.