Genieten van het Winterswijkse landschap doe je met respect voor elkaar en de natuur.

Op iedere hoek zie je iets nieuws. Je kunt geen 50 meter lopen of de overweldigende natuur, bossen, weiden, landerijen, laten weer een nieuw (ver)gezicht zien. En ook al zie je geen mens, je bent er nooit alleen. Want met bijvoorbeeld ruim 1.000 reeën, tienduizenden vogels, konijnen, hazen, vossen, dassen, eekhoorns, noem maar op, is ook de natuur rondom Winterswijk volop bewoond. Alleen, je ziet ze niet of nauwelijks. Ze verstoppen zich in hun natuurlijke huiskamer.

Ook de bewoners en bezoekers van deze mooie omgeving genieten van alle natuurschoon. Van het verrassend afwisselende landschap en de stille rust die daarvan uitgaat. Wanneer iedereen met respect voor het huis van de dieren, daar goed mee omgaat, kan dat makkelijk.

Kraamkamer

Het voorjaar is de tijd dat de natuur volop bezig is, vogels zijn aan het broeden, reeën en andere dieren hebben jongen en planten zijn aan het groeien en bloeien. De kraamkamer van de natuur is op zijn top. Dit vraagt daarom om rust en respect. De enige die het respect voor de kraamkamer van de natuur kan opbrengen is de mens. Simpelweg door alleen over de gebaande paden te wandelen of te fietsen. Gewoonweg door honden aan de lijn te houden, je afval mee naar huis te nemen en niet in de natuur achter te laten. En door te bedenken dat het bos, de weiden en akkers, de huiskamers van de dieren zijn.
Geniet van de Winterswijkse natuur. Maar laat die ook haar eigen leven leven!