Deze lening is bestemd voor maatschappelijke organisaties zoals stichtingen, scholen en sportverenigingen. U kunt het geld gebruiken om uw gebouwen te verduurzamen. Door energiebesparende maatregelen of duurzame energieopwekking gaat uw organisatie geld besparen op het energieverbruik.

Lening voor energiebesparing en -opwekking

U kunt de lening gebruiken om bijvoorbeeld uw gebouwen te laten isoleren en energiezuinige LED-verlichting aan te leggen. Denk ook aan mogelijkheden om zelf duurzame energie te gaan opwekken met zonnepanelen en warmtepompen.

U kunt een lening aanvragen van € 5.000 tot € 50.000. De looptijd is maximaal 15 jaar. Het rentepercentage waartegen u de lening afsluit, staat tijdens de hele looptijd vast. Er zijn geen afsluitkosten voor deze lening, omdat de gemeente Winterswijk de afsluitkosten die de geldverstrekker rekent vergoedt.

Lening aanvragen

Ga voor meer informatie naar het Centrum Duurzaam Winterswijk(externe link). De medewerkers kijken graag met u mee. Komt u in aanmerking voor een lening, dan helpen ze u verder met de aanvraag

Wettelijke basis

Verordening duurzaamheidslening non-profit organisaties Winterswijk 2020(externe link)

Meer over duurzaamheid in Winterswijk

Kijk op WerkaanWinterswijk(externe link). Op dit digitale plein delen we lokaal kennis en ervaringen over duurzaamheid en de overgang naar duurzame energie.