Deze lening is bestemd voor maatschappelijke organisaties zoals stichtingen, scholen en sportverenigingen. U kunt het geld gebruiken om uw gebouwen te verduurzamen. Door energiebesparende maatregelen of duurzame energieopwekking gaat uw organisatie geld besparen op het energieverbruik.

Lening voor energiebesparing en -opwekking

U kunt de lening gebruiken om bijvoorbeeld uw gebouwen te laten isoleren en energiezuinige LED-verlichting aan te leggen. Denk ook aan mogelijkheden om zelf duurzame energie te gaan opwekken met zonnepanelen en warmtepompen.

U kunt een lening aanvragen van € 5.000 tot € 50.000. De looptijd is maximaal 15 jaar. Het rentepercentage waartegen u de lening afsluit, staat tijdens de hele looptijd vast. De gemeente Winterswijk vergoedt de afsluitkosten voor de lening. Die kosten zijn 1% van de hoofdsom van de lening met een minimum van € 1.500.

Lening aanvragen

Ga voor meer informatie naar het Centrum Duurzaam Winterswijk. De medewerkers kijken graag met u mee. Komt u in aanmerking voor een lening, dan helpen ze u verder met de aanvraag

Wettelijke basis

Verordening duurzaamheidslening non-profit organisaties Winterswijk 2020

Meer over duurzaamheid in Winterswijk

Kijk op WerkaanWinterswijk. Op dit digitale plein delen we lokaal kennis en ervaringen over duurzaamheid en de overgang naar duurzame energie.