‘Ik heb de homo-erotische schilderijen van de muur laten halen. Iedere dag heb ik andere mensen van de thuiszorg in huis. Ik voel me niet zo vrij meer in mijn eigen huis. Je weet nooit….’
“Als je iedere dag dat gefluister hoort ‘dat is de moeder van dat manwijf,’ dan doet dat pijn en blijf je op een gegeven moment op je kamer.”

Rake verhalen van roze ouderen

Verhalen zoals hierboven komen vaker voor dan u misschien denkt. Er zijn oudere LHBT+ personen die nog steeds worstelen met het uiten van hun identiteit, en oudere heteroseksuele mensen die het moeilijk vinden om bijvoorbeeld over hun lesbische kind te praten. Ze zijn bang voor pesten, isolatie en onbegrip, waardoor ze niet vrijuit kunnen vertellen over hun leven. Misschien is de buurvrouw om de hoek wel een roze oudere, zonder dat u het weet. Of uw trouwe kaartvriend? Of herkent u zichzelf juist wel in deze verhalen?

Gratis voorstelling Tour d’Amour

De voorstelling Tour d’Amour vraagt aandacht voor deze ‘vergeten’ groep roze ouderen en maakt seksuele diversiteit en genderidentiteit bespreekbaar. ‘Iedereen moet zichzelf kunnen zijn en leven zonder angst voor veroordeling voor het mooiste dat er is: de liefde’, vindt Eveline van de Putte. Zij is initiatiefnemer van de Tour d’Amour en auteur van onder andere ‘Stormachtig Stil’, levensverhalen van roze ouderen en ‘Nieuwe Namen’, levensverhalen van transgenderouderen. Samen met een roze oudere, neemt Eveline u met de verhalen die zij schreef mee in de belevingswereld van de roze gemeenschap. Verhalen over pesten en buitengesloten worden, maar ook over liefde en trots komen voorbij. Een Drag Queen zorgt voor de muziek. Verder kunt u vragen stellen en met de gasten in gesprek gaan.

U bent van harte welkom op woensdag 18 oktober

Deel uw eigen ervaringen of kom luisteren en leren. Nodig gerust vrienden, familie en collega’s uit. Meld u aan bij Claudia Bosscher via cbosscher@winterswijk.nl. Geef daarbij aan met hoeveel personen u komt.

We zien u graag 18 oktober!

Datumwoensdag 18 oktober 2023
Tijdvanaf 14.00 uur inloop, start om 14.15 uur (inleidende presentatie)
LocatieMusuem Transit Oost, Kleine Parallelweg 6 in Winterswijk