De gemeenteraad van Winterswijk heeft vier wethouders benoemd en geïnstalleerd: Sandra Metaal-ten Dolle, Wim Wassink, Elvira Schepers-Janssen en Gosse Visser. Samen met burgemeester Joris Bengevoord vormen zij het nieuwe college voor de bestuursperiode 2022-2026. In hun coalitieakkoord legden de coalitiepartners vast met welke onderwerpen zij aan de slag willen. Nadrukkelijk willen ze dat samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties doen. Samen aan de slag is dan ook de titel van het coalitieakkoord.

Wethouder Schepers begint in het college aan haar tweede termijn als wethouder in het gemeentebestuur van Winterswijk. Zij stelt zich graag aan u voor. 

Portretfoto wethouder Schepers-Janssen

Wethouder Schepers, hoe ziet ‘thuis’ er bij u uit?

Ik ben geboren in Almelo, getogen in Rijssen en vanaf mijn 11e woon ik in de Achterhoek. Winterswijk is écht mijn thuis geworden. Daar woon ik met mijn man Rik en onze twee kinderen. Mijn dochter Fabiënne is 19 jaar en gaat naar de havo. Friso, mijn 17-jarige zoon, haalde onlangs zijn diploma en gaat de opleiding onderwijsassistent volgen om leraar basisonderwijs te worden. Ook zij voelen zich thuis in Winterswijk. Dankzij de vele voorzieningen lijkt het op een stad. Toch heeft het de gezelligheid en sfeer van een dorp. Dat is een prettige combinatie.

Wat zijn uw hobby’s?

Ik golf en wandel graag en geniet enorm van de buitenlucht. Het liefst wandel ik in het buitengebied, op kleine onverharde paadjes en door het bos. Ik durf niet te zeggen wat mijn favoriete wandelroute is, omdat alle buurtschappen prachtige unieke landschappen hebben. Je hebt hier zoveel mooie routes, bijvoorbeeld het Kommiezenpad dat deels ook over Duits grondgebied loopt. Ook de vele Trage Tochten over onverharde paden zijn echt de moeite waard en kan ik iedereen aanbevelen.

Tijd doorbrengen met mijn vrienden is ook één van mijn favoriete bezigheden. Onze vrienden en kennissen wonen dichtbij, dat is fijn!

Wat houdt uw portefeuille in? 

In mijn vorige termijn hield ik mij bezig met onderwijs, jeugdzorg en de opgave ‘Iedereen doet mee’. Dit valt nu weer onder mijn verantwoordelijkheid, aangevuld met de thema’s ‘Werk & Inkomen’ en ‘Economie Centrum’. Een mooie combinatie van onderwerpen die dicht bij mij liggen en vele raakvlakken met elkaar hebben. Met deze portefeuille kan ik ervoor zorgen dat iedereen volwaardig kan meedoen. En dat vind ik belangrijk. Eerlijke kansen voor iedereen is ons uitgangspunt. En dat begint bij het onderwijs, speelt op de arbeidsmarkt en gaat ook over wonen in een fijne en veilige wijk. Ik denk dat mijn vasthoudendheid goed van pas komt bij deze portefeuille.

Wat is uw favoriete plek in de gemeente en hoezo?

Thuis! En daar ben ik eigenlijk te weinig. Maar mijn eigen huis, daar ben ik het allerliefst. Ik ben een enorm gezinsmens en voel me het prettigst wanneer iedereen er is.

Waarmee wilt u als eerste aan de slag?

In mijn ogen zijn er in Winterswijk te veel mensen waar te weinig in geïnvesteerd wordt. Daar wil ik iets aan doen. Bijvoorbeeld door een pilot met basisbanen, waarbij we mensen aan een baan willen helpen die ongewild of langdurig thuis zitten. Dat is één van mijn belangrijkste speerpunten. De uitdaging hierbij is om de juiste personen met elkaar te verbinden. We hebben daarvoor iedereen uit de samenleving nodig: van mensen die werk zoeken tot werkgevers die plek hebben binnen hun bedrijf. Maar óók mensen die de kwaliteiten van de werkzoekenden zien. 

Meer informatie over de samenstelling van het college van burgemeester en wethouders.