Horecaondernemers en organisaties die tijdens het Volksfeest van donderdag 25 tot en met zondag 28 augustus een buitenactiviteit op openbare grond willen organiseren, moeten daarvoor een vergunningsaanvraag bij de gemeente Winterswijk indienen. Wij vragen u om dat vóór 1 juli aanstaande te doen.

Het vroegtijdig indienen van deze vergunningsaanvragen is noodzakelijk in verband met een goed op elkaar afgestemde organisatie van alle activiteiten en een veilige inrichting van de openbare ruimte tijdens het Volksfeest. Ook de inzet van beveiliging wordt hierop afgestemd.  In principe is voor alle activiteiten op openbare grond een vergunning vereist. Hierbij valt te denken aan muziekoptredens, het plaatsen van een podium, een biertap, een tent (of overkapping) en/of de ingebruikname van extra terrasruimte.

Hoe vraag ik een vergunning aan?

U kunt een vergunningsaanvraag indienen via het aanvraagformulier voor evenementen. Van belang is dat u een duidelijke plattegrond (schaal 1 : 200) van de in gebruik te nemen ruimte en te plaatsen objecten bijvoegt.

Struisvogels tijdens corso in het park 2021.